Belastingteruggave

Particulieren konden tot 1 april hun belastingformulier invullen. Veel mensen laten dit doen door bijvoorbeeld hun belastingconsulent, iemand uit de familie of een goede kennis. De belastingdienst heeft nu een campagne voor jongeren die geld zouden laten liggen. Er zijn niet alleen jongeren, maar nog veel meer goepen die te veel betaalde belasting kunnen terugvragen. Ook na 1 april kan nog een belastingopgaaf gedaan worden, zelfs over voorgaande jaren kun je geld terug vragen!

Wanneer je voor 1 april aangifte hebt gedaan, krijg je het geld in principe in juni (voor 1 juli). Een verzoek tot teruggaaf duurt dus ongeveer drie maanden. Het is ook mogelijk middels een voorlopige teruggaaf een maandelijkse betaling te krijgen voor het lopende jaar. Wel zo prettig. Let wel op, dat je het geld moet terugbetalen als blijkt dat je minder terug krijgt bij het invullen van de definitieve opgaaf.

50 reacties op “Belastingteruggave”

 1. In Maart 2014 aangifte gedaan over 2013. Zouden dat jaar eindelijk een keer geld terug krijgen volgens de boekhouder. Maar toen viel er een brief in de bus met het bericht dat wij geen voorlopige aanslag zouden krijgen maar direct een definitieve. Nou we zijn tot op heden nog steeds aan het wachten.
  Wel heb ik hun tig keer gebeld maar krijg continue dezelfde mededeling: “Ja ik kan wel zien dat ze er mee bezig zijn maar durf u niet te zeggen hoe lang het nog gaat duren” en “We mogen er wettelijk 3 jaar over doen maar streven erna om het binnen 1 jaar afgerond te hebben”.
  Maar van de aanslagen van andere jaren waarin we moesten betalen waren ze wel snel. Netjes voor 1 Juli bericht. Graag binnen 14 dagen betalen of in elk geval de 1e betaling.

  1. Ja, dat klopt. Het maandelijks voorschot belastingteruggave wordt op de vijftiende van de maand uitbetaald door de belastingdienst.

   Hypotheekrente is trouwens niet de enige aftrekpost waardoor u mogelijk een voorschot kunt aanvragen.

 2. Ondertussen alweer oktober en zo gaat het jaar in jaar uit ,als je je beloftes niet kunt nakomen moet je ook geen slogans maken !
  Alles netjes voor 1 april weggedaan en je hoort en je ziet niets !

  1. @wachtende Wanneer de belastingdienst erg lang wacht met uitbetalen, en u heeft recht op geld, dan ontvangt u daar wel een extra bedrag aan rente bij.

   Heeft u inmiddels al iets gehoord?

 3. En nog steeds geen bericht ,laat staan geld ontvangen !
  Eigenlijk moest het eens andersom zijn en hun een boete van 10 euro per dag moeten betalen voor elke dag dat ze te laat zijn .Moet je eens kijken hoe snel ze uitkeren 😉

 4. de eerste keer fout ingevuld in maart. ik was vergeten iets in te vullen waardoor ik onterecht moest terugbetalen. in april al bericht met het bedrag wat over gemaakt moest worden. ik meteen gebeld om te zeggen dat er iets niet klopt. ze vertelde mij meteen dat ik voor de 27e moest betalen, anders zou er een boete op komen. het advies was om meteen een nieuwe aangifte te doen. dit meteen laten doen en rara….de eerste aangifte uiteraard meteen betaald en nu al bijna 4 maanden aan het wachten op mijn eigen geld…als je moet betalen zijn ze snel. als je kunt ontvangen duurt het lang. overigens vinden ze zichzelf behoorlijk interessant aan de telefoon. machtsmisbruikers zijn het.

  vorig jaar betaalde ze mijn toeslagen niet terug. ze hadden zogezegd mijn rekeningnummer niet, terwijl mijn autobelasting automatisch ingehouden wordt. 9 keer schriftelijk mijn rekeningnummer opgestuurd en 11 keer gebeld, zonder enig resultaat. de ombudsman heeft dit voor mij opgelost.

 5. elisa van Heeswijk

  Uitgerekend was een teruggaaf van 460€ op 16 mrt jl..Ik heb helaas nog niets ontvangen…
  een jaar geleden zou ik meer als 900€ terug krijgen en heeft het 8 maanden geduurd …
  Als je moet betalen dan zijn ze vlug genoeg ,maar bij terggave kan je wachten op je centen tenzij je een BULGAAR bent!

 6. Ja hoor het is weer zo ver ,voor 1 april alles ingevuld en nog steeds geen bericht 🙁
  Elk jaar hetzelfde Grrrrrrrrrrr die slogan mogen ze echt in hun reet stoppen . Toch niet normaal dat ze nu geen 1 jaar eens op tijd kunnen betalen .Dat het eens 1 of 2 jaar kan gebeuren dat er vertraging is oke ,maar niet jaar in jaar uit ! Verder kun je nergens lezen dat er achterstand is met betalen .Ook zo fucking irritant ,informeer de mensen behoorlijk als er vertraging is . Dit lijkt mij niet meer als normaal en fatsoenlijk .

 7. ZE MOETEN NIET MET ONS GELD SPELEN VIND IK WE HEBBEN ER OOK RECHT OP WAT WIJ MOETEN BETALEN DOE DAT MAAR NIET TE LAAT DAN ZIJN ZE DER ZO BIJ JE DAT ZE DAAR MAAR WAT AAN DOEN MAAR DAT NOOIT GEBEUREN DAT IS DE STAAT

 8. nou ik heb me belastingsgeld nog steeds niet binnen en het is al richting september aan het gaan, door een leuke brief van hun dat hun ales hebben ingevuld voor me hoefde ik het alleen nog maar te controleren en te ondertekenen met me digid dit was 5 maart !!!! maandengaan voor bij krijg ik in juni/juli bericht dat er een onderzoek naar me aangifte word gedaan maar niet konden vertellen van hoe en wat , krijg ik weer een brief binnen dat ik ( kuch, correctie hun eigenlijk ) kwa invulling niet alles correct heb gedaan, weldat ik nota benen alles heb gecontroleerd en alles klopte, 8 augustus kon ik er tegen in gaan zo niet dan kreeg ik me definitieve aanslag gestuurd, nog steeds geen geld ontvangen en nog steeds geen brief, LEKKER HOOR DE BELASTINGDIENST IN LAND DER VRIJHEID pff land der beroverij van zuur verdiende geld eerder die hun in nemen stelletje @#[(`

 9. Voor 1 April 2013 heb ik aangiften gedaan, en tot heden heb ik ook nog niks gehoord! Ik dacht dat de afspraak was ‘voor 1 April aangiften gedaan, is voor 1 Juli bericht’. En dat terwijl mij ma het na 1 April had ingevuld en nog voor 1 Juli d’r geld terug heeft ontvangen. Stel dat het andersom zou zijn geweest, dat ik hun terug moet betalen… dan kunnen ze niet wachten!!!!

 10. De belastingdienst kan haar slogan “leuker kunnen we het niet maken” beter wijzigen in: “betalers eerst….”
  Gezamenlijke aangifte gedaan vóór 1 april 2013, degene die moet betalen heeft al lang bericht ontvangen en de euros zijn al binnen bij de belastingdienst maar degene die een bedrag terug krijgt kan lekker fluiten naar de centen terwijl het inmiddels al 11 juli is
  #hoppazetdeschoudersereensonderenmaakjullietoezeggingenwaar

 11. Het is vandaag 7 juli en nog geen bericht van de belastingdienst. Ruim voor 1 april dit jaar aangiften gedaan en ik maar wachten, als je zelf moet betalen weten die schurken je wel snel te vinden, en dreigen ze zelf met beslag op je salaris als je niet betaal.
  Belastingdienst en nu………?

 12. Ik vindt dat jullie allemaal gelijk hebben.
  Ook wij hebben het in februari al ingeleverd heb gebeld maar omdat
  mijn man in augustus 65 jaar is geworden moet ik een jaar wachten
  Ik noem het stelen van de burgers is dit nederland

 13. Ik heb nog niet eens bericht gehad van de belasting, afgelopen vrijdag gebeld toen werd er gezegd mevrouw het is nog geen 1 juli, ok daar kan ik inkomen. Nu vandaag terug gebeld word er gezegd dat mijn voorlopige aanslag is omgezet naar een definitieve en dat ze dus nu wettelijk gezien 3 jaar!! de tijd hebben om het geld te storten wat ik zou krijgen. Enkel kon niemand mij vertellen waarom het zonder reden van voorlopig naar definitief is omgezet zonder mij daarvan op de hoogte te stellen. Ook werd er nog gezegd dat ze er naar streven om het binnen een jaar te storten, en dat ze al wel met mijn aanvraag bezig waren?! Ik was ruim op tijd met invullen, ze hebben het op 5 maart ontvangen. Afgelopen vrijdag werd mij hier niks over verteld en dan nu ineens krijg je dit te horen! Snap er helemaal niks van dat dit dus blijkbaar zomaar kan?!

 14. Ik heb op maart 2012 aangifte gedaan inkomstenbelasting. momenteel nog steeds niets terugontvangen! Ik wacht dus al bijna 4 maanden op mijn centen….

  1. NU nog mooier, Ik kreeg vandaag een brief van de belasting dat er vertraging in het systeem is gekomen en of ik nog 3 maaanden kan wachten! het gaat hier over mijn inkomstenbelasting 2012 en dit heb ik op 1 maart digitaal verstuurt naar belastindienst….kan niet gekker worden ! dat je 7 maanden moet wachten op je centen……ik heb direct een bezwaar ingediend

 15. na overlijden van moeder in Juni 2012 is de inkomstenbelasting december 2012 verstuurd. Bericht gekregen dat er een bedrag terugbetaald wordt; wanneer krijg je de definitieve berekening om alles af te kunnen sluiten als familie?

 16. voor 1 april ingeleverd voor 1 juli bericht doe je dit en vraag je voor opheldering , geven ze het antwoord afhandeling binnen 1 jaar met uiterste datum 3 jaar ??
  Belastingen verwarrender kunnen we het niet maken !

 17. maffiapraktijken denk ik !
  Hier ook nog steeds geen bericht en alles voor 1 april ingeleverd !
  Die slogan mogen ze van mij wel verwijderen of in hun reet stoppen !
  ! Als ze het nu al niet aan kunnen ,mogen ze blij zijn dat 40% het na 1 april heeft ingeleverd . Vorig jaar kreeg ik pas in december bericht ,normaal verwacht je dat een bedrijf hiervan leert ,maarja ambternaren he …zucht !!

 18. laatste week van maart ingedient. Nog steeds geen terugbetaling zelfs geen voorlopige aanslag.
  Gebeld met belastingtelefoon. Het volgende kreeg ik te horen:
  Voorlopige aanslag wordt omgezet in definitieve. Afhandeling binnen 1 jaar met uiterste datum 3 jaar.?????????
  Met welke praktijken heb ik hiet te maken?

 19. Hallo, Ik heb 1 week voor 1 april hem ingevuld en verstuurd.
  Ik kreeg eind mei de beschikking en ook niet veel dagen later het geld terug op mijn rekening. Jammer dat er zoveel mensen moeten wachten.
  Ook heb ik 2 maand geleden aangfite gedaan over 2010 en zojuist nog aangifte gedaan over 2009. Iemand een idee hoe lang dit meestal duurt voor je bericht hebt. ?

 20. Voor 1 april alles ingeleverd en nog steeds geen bericht .(dus vertraging tot 1 maand klopt ook niet !) Snap niet dat belastingen hun clienten niet fatsoenlijk informeren .Als je moet betalen weten ze je wel te vinden ,maar als je geld krijgt werken ze als echte ambtenaren ! (moet ik soms weer wachten tot december zoals vorig jaar ?) Vraag me af wat voor zin het heeft om voor 1 april alles in te leveren als het toch niet klopt .

 21. heren…rustig aan…jullie hebben ingevuld……als niet gekregen…jullie krijgen zowiezo rente bij…ok niet zo veel maar wat……ok…hoe eerder komt…hoe snel weg…altijd zo…als jullie hebben 1800 euro terug…dan krijgen jullie 2 maanden later 2000…succes

 22. Helaas ook ik al jaren een trouwe fan van het invullen der belastingen
  altijd keurig netjes en optijd.
  Maar dit is wel een erg recessie jaar, dus ook nu maar weer gewoon geduld hebben totdat men een vrijkaartje geeft tot betaling.
  Hebben we na 30 juni 2012 recht op dagrente vergoeding van onze staatsvrienden??????????????????????????????

 23. vul hem elk jaar op tijd in ruim voor een april , en elk jaar in mei kreeg ik terug gestort maar dit jaar nog niks gehoort raar gevoel geeft dat maar ja het is nog geen 1 juli ………. wachten dus……….

 24. Normaal had ik de teruggaaf ongeveer samen met het vakantiegeld, dit jaar zou het eerder komen, ik was ook heel snel met invullen…
  Elk ander zichzelf respecterend professioneel bedrijf zou al iets van zich hebben laten horen: -sorry- we hebben gezegd dat het dit jaar sneller zou gaan, maar dat lukt ons niet (of zoiets).
  ‘k ben al blij dat ik niet de enige ben, ik dacht al dat er iets mis was gegaan……..

 25. erm ff voor alle mensen die net even niet helemaal lezen (reacties 2012) Wanneer je voor 1 april aangifte hebt gedaan, krijg je het geld in principe in juni (voor 1 juli).

  wacht dus ff lekker af tot 1 juli. soms heb je geluk dat je het in mei al hebt en soms heb je pech en komt het pas eind juli.

  krijgen doe je het vast wel.

  hoe eerder je het krijgt hoe sneller je het uitgeeft is mijn ervaring

  vorig jaar had ik het ook halverwege juni ergens dus be patient :p

 26. ik heb de belasting ook ruim voor 1 april ingediend maar tot op heden ook nog niets gehoord of ontvangen. Nu hebben we wel in onze omgeving heel veell mensen gehoord die het veel later hebben ingediend en al gestort hebben gekregen. wat best wel frusterend is. Nu hebben we gebeld naar de belastingdienst, daar zat toevallig 1 medewerker die ons uitlegde dat het niets met achternaam of datum van aangifte te maken heeft. Iedereen die voor een bepaalde datum aangifte heeft gedaan word voor een datum verwerkt. Alle aanvragen worden bijwijzevan op een hoop gegooid en per aantal gebundeld. Je zal net de pech hebben dat jouw aanvraag in een bundel zit die word behandeld door een medewerker van de belastingdienst die net op vakantie is of iets dergelijks. Vorig jaar hadden wij het al in mei terug gekregen maar dit jaar hebben wij nog geen eens bericht ontvangen. de maand juni is tenminste begonnen. succes iedereen.

 27. Die vlieger gaat ook niet op denk ik. Mijn achternaam begint met een B en ik heb nog geen enkel bericht ontvangen..

 28. het gaat volgens mij op alfabetische volgorde a-z dus als je achternaam op z begint dan kan je tot eind juni wachten..groetjes sebastian

 29. Ik heb begin januari al aangifte gedaan…zelfs voordat ik bericht had gekregen dat ik aangifte moet doen. Normaliter had ik allang geld terug gehad…nu niet.
  Als je moet betalen weten ze je snel te vinden…geld terug storten duurt een eeuwigheid.

  1. VAN IJNDHOVEN SMEETS

   JA DAT IS ZEKER NIET NORMAAL WAT ZE DOEN MET ONS GELD VOOR APRIL IN GEVULT EN WE HEBBEN HET NOG NIET ALS WE MOETEN BETALEN WETEN ZE ONS WEL TE VINDEN DAT ZE DAAR MAAR WAT AAN DOEN MAAR DAT ZAL NOOIT GEBEUREN HOOR DAT IS VAN DE STAAT

 30. Heb ruim voor 1 april aangifte gedaan, en zit nog steeds te wachten op de teruggave… Wat erg irritant is als je leest dat iedereen het heeft gekregen en ik er op zit te wachten, Weet iemand hoe dat zit? ik ben momenteel niet in nederland en je weet dat je altijd lang moet wachten als je belt naar de belastingdienst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.