Saldomelding, een sms of email bij elke betaling

Een betaal alert in de vorm van een sms of email is erg handig. Een aantal banken heeft deze service al. Welke mogelijkheden zijn er? Wat kost het en hoe werkt het precies?

Rabobank
De Rabobank heeft betalen en sparen alerts. U krijgt bericht per sms en/of email zodra uw salaris is gestort. Ook het saldo opvragen kan op elk gewenst moment per sms. Daarnaast kunt u via internetbankieren instellen dat u een melding krijgt bij roodstand. De kosten bedragen € 0,20 per ontvangen bericht.

ABN AMRO
Met ABN AMRO kunt u betaalalerts instellen.
Een saldosms kost eveneens € 0,20 per ontvangen bericht.
Ook via msn messenger kunt u het saldo opvragen. De bataal alerts ontvangt u per sms of per email. Er zijn diverse instellingen. Boekingen onder- of boven een bepaald bedrag, of van een bepaalde rekening kunt u apart opgeven voor de meldingen.

SNS Bank
Ook bij de SNS Bank kost een saldo sms: € 0,20 per ontvangen bericht. Er is de mogelijkheid van een melding als het salaris is bijgeschreven en als het saldo onder een bepaald niveau komt.

ING Bank
De postbank ING gebruikt een abbonementsvorm van € 4,50 per 30 sms-jes. Dat is € 0,15 per ontvangen sms. U kunt bijvoorbeeld instellen dat u een sms krijgt als het salaris is gestort of de huur is afgeschreven.

Gratis?
Voor deze services is internetbankieren nodig, en er zijn kosten per sms. Een aantal banken geven gratis alerts via msn. Via sommige mobiele telefoons is deze saldoinformatie gratis (afgezien van de abonnementskosten voor mobiel internet) opvraagbaar via een saldo app.

6 gedachten over “Saldomelding, een sms of email bij elke betaling”

  1. ditjesendatjes

    Heb net met ING gebeld en gechat: notificaties voor bijschrijvingen zijn niet (meer) mogelijk! Niet via notificaties vanuit de app, niet via sms, niet via e-mail. Staat voorlopig ook niet in de planning, maar misschien maakt het uit wanneer iedereen erom gaat vragen!

    1. Ga lekker ergens anders azijnpissen ofzo. Gramaticanazi. Het gaat er om dat mensen kunnen begrijpen wat er staat, en in dit geval lukt dat prima. Voor een dyslect is dit zelfs fijner, want die leest het goede woord toch verkeerd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.