Stichting Pensioenfonds voor de Media en Creatieve Sector

Stichting Pensioenfonds voor de Media en Creatieve Sector, beter bekend als PNO Media, is het bedrijfstakpensioenfonds voor medewerkers in de media. De uitvoerder van dit specifieke pensioen is MPD (Media Pensioen Diensten).

PNO Media probeert ieder jaar de opgebouwde pensioenen te verhogen. Pensioenverhogingen noemt men indexatie. Het bestuur van dit pensioenfonds besluit jaarlijks of de opgebouwde pensioenen per 1 januari van het daaropvolgende jaar kan worden verhoogd. De hoogte van de eventueel toe te kennen indexatie hangt af van de dekkingsgraad. Pensioenverhoging worden alleen doorgevoerd als de dekkingsgraad hoger is dan 110%. Aangezien op dit moment, juli 2018, de dekkingsgraad onvoldoende is kunnen de pensioenen niet verhoogd worden. De dekkingsgraad is overigens ook niet zo laag, lager dan 93%, dat pensioenen verlaagd moeten worden.

PNO Media heeft niet één pensioenregeling, maar heeft meerdere pensioenregelingen. Indien u bij PNO Media pensioen opbouwt, heeft uw werkgever één van de verschillende regelingen gekozen. Kijk voor specifieke informatie over uw pensioenregeling in uw PNO Media account, of vraag uw werkgever.

Opbouwfase

Afbeelding: screenshot van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds PNO Media met informatie voor werknemers en gepensioneerden.

Elke werknemer in de mediasector moet verplicht deelnemen aan een pensioenfonds. Indien u bij PNO Media pensioen opbouwt, dan betaald u elke maand premie. Op uw loonstrookje kunt u zien hoeveel pensioenpremie u maandelijks betaalt. Naast uzelf betaalt uw werkgever ook voor uw pensioenopbouw. Voor meer informatie over uw pensioenpremie kunt u contact opnemen met uw werkgever en/of met uw pensioenfonds.

In aanvulling op uw pensioenopbouw, kunt u bij PNO Media extra pensioen inkopen. Dat kan handig zijn als u uw pensioeninkomen voor later wilt verhogen. Bijvoorbeeld omdat u in het verleden geen pensioen heeft opgebouwd. Extra pensioen opbouwen doet u samen met uw werkgever

Indien u later meer pensioen wilt hebben, dan kunt u zelf uw pensioen aanvullen. U kunt bij PNO Media extra pensioen inkopen, maar u kunt er ook voor kiezen om geld apart te zetten en zo voor extra pensioen te sparen. Een andere optie is een verzekering, zoals een lijfrenteverzekering afsluiten. Kijk voor meer informatie over deze en andere verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl.

Mediapensioen

Er is niet één mediapensioen, er zijn namelijk verschillende pensioenregelingen. Zo is in de ene regeling een partnerpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen inbegrepen, terwijl in de andere regeling alleen een partnerpensioen bevat. Daarnaast biedt PNO Media een PNO netto pensioenregeling aan. Voor meer informatie over uw specifieke pensioenregeling, dient u in te loggen op uw account op de website van PNO Media.

Uitbetaling

Uw mediapensioen wordt maandelijks aan het einde van de maand overgemaakt. Het hangt van verschillende factoren, zoals de verwerkingstijd van uw bank en eventuele feestdagen, af wanneer uw pensioen precies op uw bankrekening staat. Kijk voor de actuele betaaldata in de reacties hieronder.

Klein pensioen wordt door dit pensioenfonds automatisch afgekocht. Zelf kunt u uw pensioen niet afkopen. Wel kunt u uw pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder indien u van baan (en dus van sector) verandert. Dit noemt men waardeoverdracht en is overigens niet verplicht.

Wat zijn uw ervaringen met dit bedrijfstakpensioenfonds? Ontvangt u uw pensioen altijd op tijd? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

2 gedachten over “Stichting Pensioenfonds voor de Media en Creatieve Sector”

 1. Het Media Pensioen wordt door MPD in 2019 op de volgende betaaldata uitbetaalt:

  -donderdag 24 januari
  -donderdag 21 februari
  -donderdag 21 maart
  -woensdag 24 april
  -donderdag 23 mei
  -donderdag 20 juni
  -woensdag 24 juli
  -donderdag 22 augustus
  -dinsdag 24 september
  -donderdag 24 oktober
  -donderdag 21 november
  -donderdag 19 december

 2. In 2018 worden de pensioenen op de volgende data uitbetaald:

  -dinsdag 24 juli
  -donderdag 23 augustus
  -maandag 24 september
  -woensdag 24 oktober
  -donderdag 22 november
  -woensdag 19 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.