Overheid

De overheid kan gezien worden als een grote organisatie of instantie. Dat betekent dat deze ook betalingen doet. Betalingen door de Rijksoverheid of door instellingen, die door de Nederlandse overheid zijn aangewezen, worden gedaan zijn: toeslagen, uitkeringen en beurzen.

Deze betalingen zijn onderverdeeld; de zorg- en huurtoeslag worden uitgekeerd door de landelijke overheid. Uitkeringen worden op gemeentelijk niveau geregeld en uitbetaald aan de uitkeringsgerechtigden. Vaak kun je online vinden of je misschien recht hebt op een (gemeentelijke) uitkering, zoals de bijstandsuitkering, maar om deze aan te vragen kun je alleen bij je gemeente terecht. Je kunt dit dus niet, zoals bij de huur- en zorgtoeslag, eenvoudig online regelen bij de Nederlandse overheid.

Deze pagina is onderdeel van het betaaldata overzicht van a-tot-z. Hieronder kun je deze de onderverdeling van verschillende overheden en overheidsinstanties vinden. Elke instantie heeft een andere taak en als jij meerdere uitkeringen en/of toeslagen hebt, kan het dus voorkomen dat je met meerdere instanties in aanraking komt. Klik op een link en je komt op de desbetreffende pagina waar je dan niet alleen de betalingen maar ook beknopte informatie over de overheidsafdeling of -instantie kunt vinden.

Afbeelding: printscreen van de overheid website.

Als iets kwijt wilt over een van deze betalingen, bijvoorbeeld als een betaling te laat is overgemaakt, dan kun je op de betreffende pagina een reactie achterlaten. Heb je suggesties voor meer betalingen van de (Rijks-) Overheid, dan mag dat ook in onderstaand reactieformulier onderaan deze pagina.