Overheid

De overheid kan gezien worden als een grote organisatie of instantie. Dat betekent dat deze ook betalingen doet. Betalingen door de Rijksoverheid of door instellingen, die door de Nederlandse overheid zijn aangewezen, worden gedaan zijn: toeslagen, uitkeringen en beurzen.

Deze betalingen zijn onderverdeeld; de zorg- en huurtoeslag worden uitgekeerd door de landelijke overheid. Uitkeringen worden op gemeentelijk niveau geregeld en uitbetaald aan de uitkeringsgerechtigden. Vaak kunt u online vinden of u misschien recht heeft op een (gemeenteljke) uitkering, zoals de bijstandsuitkering, maar om deze aan te vragen kunt u alleen bij uw gemeente terecht. U kunt dit dus niet, zoals bij de huur- en zorgtoeslag, eenvoudig online regelen bij de Nederlandse overheid.

Deze pagina is onderdeel van het betaaldata overzicht van a-tot-z. Hieronder kunt u deze de onderverdeling van van verschillende overheden en overheidsinstanties vinden. Elke instantie heeft een andere taak en als u meerdere uitkeringen en/of toeslagen heeft, kan het dus voorkomen dat u met meerdere instanties in aanraking komt. Klik op een link en u komt op de desbetreffende pagina waar u dan niet alleen de betalingen maar ook beknopte informatie over de overheidsafdeling of -instantie kunt vinden.

Afbeelding: printscreen van de overheid website.

Wanneer u iets kwijt wilt over een van deze betalingen, bijvoorbeeld als een betaling te laat is overgemaakt, dan kunt u op de betreffende pagina een reactie achterlaten. Heeft u suggesties voor meer betalingen van de (Rijks-) Overheid, dan mag dat ook in onderstaand reactieformulier onderaan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.