Huurtoeslag 2022

Betaaldata Huurtoeslag: Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder kan huurtoeslag aanvragen als je voldoet aan de inkomenseisen en een woning huurt met een huurprijs onder de toeslaggrens.

Iedere Nederlander die ouder dan 18 jaar is, kan huurtoeslag aanvragen, maar niet iedereen komt er ook voor in aanmerking. De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van diverse factoren. Het is onder andere afhankelijk van je leeftijd en de hoogte van de huur. Het huurbedrag dat in aanmerking kan komen begint bij €232,65 euro en kan oplopen tot wel €737,14. Om de hoogte van je huurtoeslag te berekenen zijn er diverse rekenhulpen beschikbaar.

Als je veel verdient, of vermogen hebt, kun je nog steeds recht hebben op een gedeelte van de huurtoeslag. Dat wordt achteraf bepaald. Je ontvangt huurtoeslag als een voorschot. Het kan dus zijn dat je een gedeelte, of alles moet terugbetalen. Ook is het afhankelijk van een eventuele toeslagpartner.

De betaaldatum huurtoeslag valt net als in voorgaande jaren op de 20-ste van elke maand. Als deze dag in het weekend valt, of op een feestdag wijkt de belastingdienst af naar de eerstvolgende werkdag.

Huurtoeslag uitbetaaldata:

Betaaldata huurtoeslag 2020
De Belastingdienst Toeslagen betaalt telkens de huurtoeslag uit als voorschot voor de komende maand.
  • Dinsdag 20 september voor de maand oktober 2022
  • Donderdag 20 oktober voor de maand november 2022
  • Maandag 21 november voor de maand december 2022
  • Dinsdag 20 december voor de maand januari 2023

Huurtoeslag 2022 betaaldata

Heb jij je huurtoeslag netjes op tijd gekregen, of staat het om 23:59 uur nog niet op je rekening? Misschien is er een storing als je het bedrag niet op de huurtoeslag uitbetalingsdata hebt ontvangen. Het kan ook zijn dat je huurtoeslag is stopgezet. Door je toeslagpartner, de belastingdienst of een gemachtigde.

Plaats hieronder jouw reactie over de betaaldata huurtoeslag. Zijn de data goed gekozen? Kan het beter en waarom?

Was je op zoek naar informatie over de zorgtoeslag? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.