Bericht Betalingen November 2011

Begin november… voor de meeste consumenten breekt een dure periode aan. Contributies worden geïnd en je komt er achter dat je lid bent van allerlei verenigingen en clubs. Vaak omdat je te laat met opzeggen. Schrijf dus nu al op welke abonnementen je volgend jaar wilt opzeggen! September is een goede maand hiervoor.

De komende maand brengt ook vele extra’s. Soms wordt de dertiende maand eind november al overgemaakt. Wist je dat het NIBUD adviseert extra’s te gebruiken om versneld openstaande schulden af te lossen, in plaats van het geld uit te geven aan consumptiegoederen? Aflossen van schulden heeft een eerste prioriteit, maar als er geld over is wordt het weer interessant om het geld op een spaarrekening of deposito te parkeren. Banken moeten steeds hogere tegoeden hebben om aan strengere Europese eisen te voldoen. Hierdoor lopen de spaarrentes weer op.

Studiefinanciering (DUO)

De studiefinanciering word donderdag 24 november 2011 overgemaakt. Studenten krijgen geen eindejaarsuitkering, de aanstaande extra dure periode vergt daarom een goede financiële planning.

Toeslagen

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag worden
maandag 21 november 2011 bijgeschreven.

De zorgtoeslag is aanleiding om eens stil te staan bij de zorgverzekering die hiervan betaalt moet worden. Is deze nog actueel en sluit het aanvullend pakket aan op uw wensen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.