Betaling Vakantiegeld mei 2011

Veel werknemers ontvangen in mei het zogenaamde vakantiegeld, het is dus niet zo dat iedereen vakantiegeld krijgt. Studenten bijvoorbeeld, die leven van hun studiefinanciëring en natuurlijk iedereen zonder salaris of uitkering. Ook gepensioneerden hoeven niet op vakantiegeld te rekenen.

Werknemer:

De uitbetaling van het vakantiegeld is vaak in een CAO (Collectieve ArbeidsOvereenkomst) geregeld. De meeste werknemers krijgen hun vakantiegeld (bijvoorbeeld 8% van een jaarsalaris) tegelijkertijd met het salaris van de maand mei uitbetaald.

Uitzendkracht:

Als je via een uitzendbureau werkt krijg je het vakantiegeld meestal ook uitbetaald in mei of in juni. Daarnaast bouw je een reservering voor vakantiedagen op die je in principe op kan nemen als je met vakantie gaat. Beide reserveringen worden uitbetaald bij het aflopen van de uitzendovereenkomst ofwel de uitdiensttreding.

Uitkering:

Een uitkering wordt bruto toegekend. Dit houd in dat er op bijvoorbeeld een werkloosheidsuitkering, premies worden ingehouden om dit soort uitkeringen van te betalen. Dit is natuurlijk wat omslachtig en vaak kan de premie dan ook worden teruggevraagd via de belasting. Naast de werknemers-premies wordt er ook vakantiegeld ingehouden op sommige uitkeringen zodat dit kan worden uitbetaald in mei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.