Kinderbijslag verlaagd – Bericht betalingen April 2012

Kinderbijslag
De kinderbijslag is verlaagd. De laatste betaling in januari was nog voor het vierde kwartaal van 2011. Drie jaar lang – van 2009 tot en met 2011 – was de kinderbijslag ongewijzigd. In plaats van een inflatiecorrectie naar boven is deze nu met 35 euro verlaagd.
De kinderbijslag voor een pasgeborene was € 194,99 per kwartaal, dit is nu verlaagd naar € 188,57. De kinderbijslag wordt uitgekeerd door de SVB. De belastingdienst compenseert gezinnen met een laag inkomen door middel van het kindgebonden budget.
De kinderbijslag voor het eerste kwartaal 2012 is rond donderdag 5 april uitbetaald. De volgende betaling is rond donderdag 5 juli voor het tweede kwartaal. update: Kijk voor de actuele betaaldata Kinderbijslag op betaaldata.nl/kinderbijslag.

Studiefinanciëring
De volgende betaling van DUO / IB-groep is dinsdag 24 april. Langstudeerders kunnen waarschijnlijk vanaf juni een aanvraag doen voor extra collegegeldkrediet om het verhoogde collegegeld (de langstudeerboete of Halbeheffing) vanaf september te kunnen betalen.

Belastingteruggave
Als de aangifte inkomstenbelasting op tijd is verstuurd (voor 1 april) wordt eventueel teveel betaalde belasting inclusief rente terugbetaald voor 31 juli. Even geduld nog, het vakantiegeld komt eerst.

Toeslagen
Zorgtoeslag, Kinderopvangtoeslag, Huurtoeslag en Kindgebonden Budget worden op vrijdag 20 april 2012 door de belastingdienst betaald. Betaaldata toeslagen 2012

Pensioen
ABP, het grootste pensioenfonds, maakt op maandag 23 april de pensioenen over. Er zijn honderden pensioenfondsen in Nederland waar werknemers verplicht salaris aan afdragen. Daarnaast is het mogelijk om zelf een aanvullende pensioenvoorziening te regelen. Ouderen van 65 jaar of ouder (anno 2012) krijgen een AOW pensioen uitgekeerd van de SVB, deze keert in april 2012 ook op de 23ste uit. Het is onzeker hoe lang deze regeling nog blijft bestaan. Jongeren wordt aangeraden om tijdig maatregelen te treffen om pensionering mogelijk te maken.

Jongeren : Eis je pensioenpremie terug!
Jongeren zonder vaste baan, die regelmatig van werkgever wisselen, hebben vaak recht op teruggave van -een deel van hun verplichte risicodragende inleg- in het pensioenfonds van de bedrijfstak waar ze werkzaam waren. Op het moment dat je in een andere sector gaat werken, krijg je na 2 jaar de mogelijkheid om de opgebouwde pensioenpremie over te dragen naar een ander pensioenfonds. Ook is het mogelijk, het geld uit te laten betalen. Na aftrek van allerlei vermogensbeheer kosten (de bonus moet ergens vandaan komen) krijg je dit geld dan op je rekening. Er moet nog wel inkomstenbelasting over betaald worden, maar iedere vorm van contact geld is mooi meegenomen. Zeker als je structureel kortlopende contracten krijgt ‘aangeboden’ en om de drie contracten drie maanden thuis zit, is het niet verstandig om andere te laten speculeren op de beurs met jouw geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.