Recht op zorgtoeslag? Zorgverzekering vergelijken loont!

Wanneer u recht heeft (of krijgt) op zorgtoeslag loont het om zorgverzekeringen te vergelijken. Het is wettelijk verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. De prijzen (zorgpremies) zijn sterk wisselend en daar kunt u uw voordeel mee doen. Elk jaar in de laatste twee tot drie maanden voor de jaarwisseling, maken de zorgverzekeraars hun nieuwe tarieven bekend. U kunt tot 1 janauri 2014 gratis en met gegarandeerde acceptatie van zorgverzekeraar wisselen, ook als u weet dat u waarschijnlijk veel zorg zult afnemen.

U kunt via websites als Independer of zorgkiezer.nl eenvoudig alle zorgverzekeringen vergelijken.
Als u bepaalde specifieke ziektekosten verwacht voor 2014, kunt u hiermee rekening houden door voor het komend jaar een aanvullend pakket in te kopen. Zijn de te verwachten (extra) zorgkosten in 2014 lager dan de jaarlijkse kosten voor het aanvullende verzekeringspakket? Dan kunt u beter een basispakket afsluiten en de rekeningen van de zorgverlener zelf betalen.

Wist u trouwens, dat niet vergoede ziektekosten aftrekbaar kunnen zijn van de inkomstenbelasting? Bewaar daarom uw facturen en bonnetjes van zorg gerelateerde uitgaven, voor het invullen van de belastingaangifte.

Betaaldata vierde kwartaal 2013

Toeslagen
Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget worden uitbetaald op
maandag 21 oktober, woensdag 20 november en vrijdag 20 december 2013.
Let op, de uitbetaling in oktober valt na het weekeinde!

Verplicht om een (nieuwe) zorgverzekering af te sluiten? Op dit moment heeft Anderzorg de voordeligste basis zorgverzekering, met dezelfde wettelijke dekking als alle andere aanbieders.

Kinderbijslag
De laatste uitbetaling van de kinderbijslag was op vrijdag 4 oktober 2013, de eerstvolgende betaaldatum is maandag 6 januari 2014, ongeacht de geboortedatum van het kind.

Studiefinanciering
De betaaldagen van DUO, IB-groep eind 2013 zijn donderdag 24 oktober, vrijdag 22 november en vrijdag 20 december 2013.

Overige betaaldata
Bovenstaande betaaldata zijn de meest geraadpleegde periodieke betalingen, in het overzicht betaaldata van A tot Z vindt u alle overige betalingen.

2 gedachten over “Recht op zorgtoeslag? Zorgverzekering vergelijken loont!”

  1. ik heb nog nooit wat ontvangen maar betaal me wel rot aan die schraapers nu al weer650,00euro en ziet niets trug na die domme blekers die het wel aan buiterland gaf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.