Tegemoetkoming schoolboeken vóór 15 december

Schoolboeken voor leerlingen van het voortgezet onderwijs worden gratis. Voor het schooljaar 2008 – 2009 moeten ouders of leerlingen de schoolboeken nog zelf aanschaffen. Wel krijgen ze in december 2008 een tegemoetkoming van de overheid van € 316,-. Dat is de gemiddelde prijs van een boekenpakket. Vanaf het schooljaar 2009-2010 gaat het geld naar de scholen. De scholen zorgen er dan voor dat leerlingen hun schoolboeken krijgen.

De tegemoetkoming is alleen bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, zoals praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo. Voor leerlingen onder de 18 jaar krijgen de ouders of verzorgers de tegemoetkoming van € 316. Leerlingen van 18 jaar en ouder krijgen de tegemoetkoming zelf rechtstreeks uitbetaald.

Wilt u precies weten of u voor uw kind een tegemoetkoming krijgt? Kijkt u dan op www.gratisschoolboeken.nl. Heeft u daarna nog vragen? Belt u dan met Postbus 51, 0800 0009. Mailen kan ook via www.postbus51.nl.

Voor een kind dat op 1 oktober 2008 nog geen 18 jaar is, ontvangt u de tegemoetkoming van de SVB. De SVB stort het bedrag op de rekening van degene aan wie wij de kinderbijslag voor het 3e kwartaal 2008 betalen. Een kind dat op 1 oktober 18 jaar of ouder is, krijgt de tegemoetkoming van de Informatie Beheer Groep (IB-Groep).

De ouder of de leerling ontvangen de tegemoetkoming in december. Zij krijgen in december ook een brief over de tegemoetkoming.

Krijgt u al kinderbijslag van de SVB? Dan zorgen wij ervoor dat de tegemoetkoming vóór 15 december op uw rekening staat. In sommige gevallen kan het later worden. Bijvoorbeeld als de SVB geen kinderbijslag betaalt voor uw kind en wij eerst moeten navragen aan welke ouder of verzorger de tegemoetkoming moet worden uitbetaald. Of als de school van uw kind niet de juiste gegevens aan de IB-Groep heeft verstrekt.

Bron: www.svb.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.