Bedrijfstakpensioenfonds Particuliere Beveiliging

Het Bedrijfstakpensioenfonds Particuliere Beveiliging verzorgt de pensioenen voor medewerkers in de particuliere beveiliging. Het pensioen wordt ook wel beveiligingspensioen genoemd. Werknemers in deze sector moeten verplicht pensioen opbouwen bij dit pensioenfonds.

Pensioenopbouwenden betalen maandelijks een premie voor het opbouwen van hun pensioen. Deze pensioenpremies worden ingehouden van het brutosalaris van de werknemer, op het loonstrookje kunt u dus terugvinden hoeveel uw pensioenpremie bedraagt. Naast de medewerker, betaalt de werkgever ook voor de pensioenopbouw. Indien u vragen hierover heeft dan kunt u contact opnemen met uw werkgever.

Opbouwfase

Boven: website van pensioenfonds beveiliging met accounttoegang en pensioeninformatie.

Tijdens de opbouwperiode wijzigt de hoogte van de pensioenpremies regelmatig. De hoogte van de premie hangt af van de financiële positie van het pensioenfonds. Ook de hoogte van uw uiteindelijke pensioen zal wisselen, en dat betekent ook dat niet automatisch de pensioenen elk jaar stijgen. Indien u zekerheid wilt, dan kunt u bijvoorbeeld elk jaar geld apart zetten. Met dit gespaarde bedrag kunt u uzelf verzekeren van een bepaald inkomen. Er zijn ook bepaalde verzekeringen die u kunnen helpen om zekerheid te bieden, een beleggingsverzekering bijvoorbeeld. Kijk meer voor informatie over deze en andere verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl.

Beveiligingspensioen:

De pensioenregeling van pensioenfonds particuliere beveiliging is een middelloonregeling. U krijgt pensioen over uw gemiddelde salaris over de hele periode dat u in de sector werkte. Het beveiligingspensioen bevat het volgende:

 • ouderdomspensioen
 • partner- en wezenpensioen
 • pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid

Let op, de regeling bevat geen arbeidsongeschiktheidspensioen. Wel kunt u bij arbeidsongeschiktheid recht hebben op een uitkering, dit hangt onder andere af van uw arbeidsongeschiktheid.

Uitbetaling

Het beveiligingspensioen wordt aan het einde van elke maand uitbetaalt. Houd er rekening mee dat uw pensioen rond feestdagen wat later kan worden bijgeschreven. De actuele betaaldata kunt u in de reacties vinden.

Ontvangt u pensioen van pensioenfonds particuliere beveiliging? Dan kunt u uw pensioen alleen afkopen als het pensioen een bepaalde hoogte heeft. Dit noemt men klein pensioen; een ‘normaal’ pensioen kan niet worden afgekocht. Wel kunt u het opgebouwde pensioen meenemen naar een andere pensioenuitvoerder, wat bijvoorbeeld mogelijk is als u van sector wisselt. Dit overdragen van het pensioen heet waardeoverdracht. Dit is niet verplicht maar is soms wel voordeliger.

Ontvangt u uw pensioen van het bedrijfspensioenfonds particuliere beveiliging? Of bouwt u bij dit fonds pensioen op? Plaats dan een reactie en deel uw negatieve/positieve ervaringen!

2 gedachten over “Bedrijfstakpensioenfonds Particuliere Beveiliging”

 1. In 2019 worden de pensioenen op de volgende data uitbetaald:

  -woensdag 23 januari 2019
  -donderdag 21 februari 2019
  -donderdag 21 maart 2019
  -dinsdag 23 april 2019
  -donderdag 23 mei 2019
  -donderdag 20 juni 2019
  -dinsdag 23 juli 2019
  -donderdag 22 augustus 2019
  -maandag 23 september 2019
  -woensdag 23 oktober 2019
  -donderdag 21 november 2019
  -vrijdag 20 december 2019

 2. In 2018 worden de beveiligingspensioenen uitbetaalt op:

  -dinsdag 23 januari 2018
  -donderdag 22 februari 2018
  -donderdag 22 maart 2018
  -maandag 23 april 2018
  -woensdag 23 mei 2018
  -donderdag 21 juni 2018
  -maandag 23 juli 2018
  -donderdag 23 augustus 2018
  -donderdag 20 september 2018
  -dinsdag 23 oktober 2018
  -donderdag 22 november 2018
  -donderdag 20 december 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.