pensioen

Pensioen

Werknemerspensioenen worden beheerd en uitgekeerd door pensioenfondsen. Voor iedere bedrijfstak is er wel een pensioenfonds, bedrijfstakpensioenfondsen genoemd, en elk pensioenfonds heeft weer een ander uitbetalingsregime. Als je in een bepaalde sector werkzaam bent dan moet je als medewerker verplicht deelnemen aan het bijbehorende pensioenfonds. Dat betekent dat je pensioen bij dat fonds opgebouwd wordt en door dat fonds beheerd wordt (totdat je je pensioengerechtigde leeftijd hebt behaald).

Lees op onze website ook over de betalingen van het overheidspensioen (AOW) en aanvullende pensioenverzekeraars.

pensioenJe pensioen bestaat uit: de AOW, het werkgeverspensioen, en het inkomen dat je zelf geregeld hebt. Dit laatste is vooral belangrijk als de AOW en het werkgeverspensioen samen niet genoeg inkomen voor je vormen. Een oplossing is dan om zelf extra pensioen op te bouwen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door geld te sparen bij je bank, maar je kunt ook geld beleggen of bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering afsluiten.

Op betaaldata.nl kun je vinden wanneer jouw pensioenfonds haar maandelijkse uitkering voldoet. Deze informatie is vaak lastig te vinden en soms diep verborgen in de navigatie van de betreffende website. Kijk hieronder voor de meest actuele betaaldata van de verschillende pensioenen en pensioenfondsen. Soms wordt de uitbetaling alleen per brief gecommuniceerd, of is helemaal niet bekend wanneer het geld wordt overgemaakt. Daarom kun je hier met anderen delen wanneer jij je geld hebt ontvangen, het is namelijk wel zo prettig (en soms noodzakelijk) om te weten wanneer je pensioen wordt uitgekeerd.

5 reacties op “Pensioen”

  1. Uw site vermeldt: “Op betaaldata.nl kun je vinden wanneer jouw pensioenfonds haar maandelijkse uitkering voldoet.”
    Waar kan ik dat dan zien? Kan het nergens terugvinden.

  2. Mijn echtgenote krijgt maandelijks pensioen van PFZW en in mei extra vakantiegeld. Ik krijg maandelijks pensioen van PGB en géen vakantiegeld. Hoe kan dat cq waar komt dat extraatje vandaan.
    Als mijn echtgenote dat vakantiegeld niet zou krijgen kreeg ze dan een hogere maandelijkse uitkering? En impliceert dit dat mijn maandelijkse uitkering lager zou worden als ik ook vakantiegeld zou krijgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.