Pensioen

pensioen

Werknemerspensioenen worden beheerd en uitgekeerd door pensioenfondsen. Voor iedere bedrijfstak is er wel een pensioenfonds, bedrijfstakpensioenfondsen genoemd, en elk pensioenfonds heeft weer een ander uitbetalingsregime. Als je in een bepaalde sector werkzaam bent dan dient u als medewerker verplicht deel te nemen aan de bijbehorende pensioenfonds. Dat betekent dat uw pensioen bij dat fonds opgebouwd wordt en door dat fonds beheerd wordt (totdat u uw pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald).

Lees op onze website ook over de betalingen van het overheidspensioen (AOW) en aanvullende pensioenverzekeraars.

pensioenUw pensioen bestaat uit: de AOW, het werkgeverspensioen, en het inkomen dat u zelf geregeld heeft. Dit laatste is vooral belangrijk als de AOW en het werkgeverspensioen samen niet genoeg inkomen voor u vormen. Een oplossing voor u is dan om zelf extra pensioen op te bouwen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door geld te sparen bij uw bank, maar u kunt ook geld belegen of bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering afsluiten.

Op betaaldata.nl kunt u vinden wanneer uw pensioenfonds haar maandelijkse uitkering voldoet. Deze informatie is vaak lastig te vinden en soms diep verborgen in de navigatie van de betreffende website. Kijk hieronder voor de meest actuele betaaldata van de verschillende pensioenen en pensioenfondsen. Soms wordt de uitbetaling alleen per brief gecommuniceerd, of is helemaal niet bekend wanneer het geld wordt overgemaakt. Daarom kunt u hier met anderen delen wanneer u uw geld heeft ontvangen, het is namelijk wel zo prettig (en soms noodzakelijk) om te weten wanneer uw pensioen wordt uitgekeerd.

3 gedachten over “Pensioen”

  1. Mijn echtgenote krijgt maandelijks pensioen van PFZW en in mei extra vakantiegeld. Ik krijg maandelijks pensioen van PGB en géen vakantiegeld. Hoe kan dat cq waar komt dat extraatje vandaan.
    Als mijn echtgenote dat vakantiegeld niet zou krijgen kreeg ze dan een hogere maandelijkse uitkering? En impliceert dit dat mijn maandelijkse uitkering lager zou worden als ik ook vakantiegeld zou krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.