Pensioen

Pensioenverzekeraars & Premie Pensioen Instellingen (PPI)
Bedrijfstak Pensioenfondsen
AOW - Ouderdomspensioen

Wat is pensioen?

Pensioen is een soort verzekering, waarmee je je jezelf verzekert van een (vaak maandelijks) inkomen voor wanneer je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. In sommige gevallen word je pensioen ook uitgekeerd wanneer je arbeidsongeschikt raakt of wanneer je komt te overlijden. Pensioen dat je als werknemer opbouwt, wordt beheerd en uitgekeerd door pensioenfondsen.

Lees op onze website ook over de betalingen van het overheidspensioen (AOW) en aanvullende pensioenverzekeraars.

Voor iedere bedrijfstak is er wel een pensioenfonds, bedrijfstakpensioenfondsen genoemd, en elk pensioenfonds heeft weer een ander uitbetalingsregime. Als je in een bepaalde sector werkzaam bent dan ben je als medewerker verplicht om deel tenemen aan het betreffende pensioenfonds. Dat betekent dat jouw pensioen bij dat fonds wordt opgebouwd en door dat fonds wordt beheerd (totdat je je pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt).

Het pensioen bestaat over het algemeen uit: de AOW, het werkgeverspensioen, en het inkomen dat je zelf geregeld hebt. Dit laatste is vooral belangrijk als de AOW en het werkgeverspensioen samen niet genoeg inkomen voor je vormen. Een oplossing is dan om zelf extra pensioen op te bouwen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door geld te sparen bij je bank, maar je kunt ook geld beleggen of bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering afsluiten.

pensioenOp betaaldata.nl vind je meer informatie over wanneer jouw pensioenfonds de maandelijkse uitkeringen uitbetaald. Deze informatie is vaak lastig te vinden en soms zelfs diep verborgen in de navigatie van de betreffende website. Kijk hieronder voor de meest actuele betaaldata van de verschillende pensioenfondsen. Soms loopt de communicatie niet helemaal goed of is niet bekend wanneer het geld wordt overgemaakt. Mocht je informatie hebben die je met anderen wilt delen over wanneer jij je geld hebt ontvangen dan help je daar anderen ook mee. Laat je reactie hieronder achter.

Veel gezocht op ncfi.nl

Creditcard Vergelijken

Ontdek met hulp van een paar simpele vragen welke Creditcard bij je past: Kies je Card!