Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Zeevisserij

Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Zeevisserij, afgekort Bpf Zeevisserij, is het bedrijfstakpensioenfonds voor mensen werkzaam in de zeevisserij. Bpf Zeevisserij bestaat tegenwoordig niet meer als individueel fonds maar behoort tot Pensioenfonds PGB. Dit fonds verzorgt de verplichte pensioenregeling voor de volgende bedrijfstakken:

 • Grafimedia
 • Kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf
 • Verf- en drukinktindustrie
 • Zeevisserij
 • Groothandel in bloemen en planten

De pensioenpremie die door pensioenopbouwenden wordt betaald, wordt geïnvesteerd in verschillende aandelen. Indien de financiële situatie het toelaat, zal PGB jaarlijks het pensioen verhogen. Dit hangt af van onder andere de rente die het fonds ontvangt maar ook van het rendement en aantal mensen dat premie betaald.

Opbouwfase

GBP Pensioen
Foto: website van PGB met account en pensioen-informatie voor werkgevers, -nemers en gepensioneerden.

Werknemers die werken in de zeevisserij, bouwen automatisch pensioen op bij PGB. Dit pensioenfonds houdt elke maand een bedrag in van het bruto salaris van de werknemer. De hoogte van deze premie hangt af van verschillende factoren en is terug te vinden op het loonstrookje. In 2018 is de pensioenpremie die van uw salaris wordt ingehouden gelijk aan 2017. Pensioenpremie word ook door uw werkgever betaald, en de hoogte kan worden nagevraagd bij uw werkgever.

U kunt uw pensioen dat u bij PGB Pensioen opbouwt niet aanvullen. Althans, niet bij het fonds. U kunt wel zelf uw pensioen aanvullen met lijfrenten, levensverzekeringen, enz. Dit kunt u gebruiken om extra pensioen te sparen maar ook om eerder met pensioen te kunnen gaan. Kijk voor meer informatie over deze verzekeringen, waaronder bijvoorbeeld overlijdensrisicoverzekeringen, op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen

PGB biedt verschillende soorten pensioen, waaronder:

 • Ouderdomspensioen
 • Partnerpensioen
 • Wezenpensioen
 • Arbeidsongeschiktheidspensioen

Uitbetaling

PGB maakt uw pensioen rond de 19e van de maand over. U krijgt geen vakantiegeld, in mei wordt er dus ook geen extra bedrag overgemaakt. Het hangt van uw bank af, wanneer u uw pensioenbedrag precies binnenkrijgt. Kijk voor de actuele betaaldata in de reacties aan het einde van deze pagina.

Bij PGB kunt u uw pensioen afkopen, dit moet overigens wel een klein pensioen zijn (minder dan een bedrag dat vooraf bepaald is). Daarnaast dient u al meer dan 2 jaar geen pensioen bij PGB te hebben opgebouwd. Als u uw pensioen afkoopt, dan krijgt u eenmalig een bedrag en kunt dit opgebouwde pensioen dan ook niet meer meenemen naar een nieuw pensioenfonds– of verzekeraar. U kunt natuurlijk wel uw opgebouwde pensioen meenemen als u in een andere sector gaat werken en dus verplicht pensioen moet opbouwen bij een andere bedrijfstakpensioenfonds.

Wat zijn uw ervaringen bij PGB? Wordt uw pensioen op tijd uitbetaald? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen!

Veel gezocht op ncfi.nl

Creditcard Vergelijken

Ontdek met hulp van een paar simpele vragen welke Creditcard bij je past: Kies je Card!

1 gedachte over “Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Zeevisserij”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  De data in 2018 waarop PGB uw pensioen uitbetaald:

  – maandag 19 maart
  – donderdag 19 april
  – vrijdag 18 mei
  – dinsdag 19 juni
  – donderdag 19 juli
  – vrijdag 17 augustus
  – woensdag 19 september
  – vrijdag 19 oktober
  – maandag 19 november
  – woensdag 19 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.