Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandel

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandel regelt de pensioenen voor iedereen die in de houthandel werkt, dit pensioen wordt ook wel houthandelpensioen genoemd. Iedereen die in de houthandelbranche werkt is verplicht deel te nemen aan dit pensioenfonds. Dit betekent dat zij daar hun pensioen moeten laten opbouwen.

Het pensioenfonds voor de houthandel probeert de pensioenen elk jaar te verhogen. Vanaf een beleidsdekkingsgraad van 110% mogen de pensioenen gedeeltelijk worden verhoogd. Het fonds probeert de pensioenen gelijk met de prijsstijging te verhogen. Is de prijsstijging bijvoorbeeld 0,3% dan probeert dit fonds de pensioenen ook met 0,3% te verhogen. Maar, dit kan alleen als de financiële positie van het bedrijfstakpensioenfonds dit toelaat. Sinds 2010 zijn de pensioenen niet meer verhoogd.De pensioenregeling van het Pensioenfonds voor de Houthandel is een middelloonregeling. De pensioenregeling bestaat uit:

 • ouderdomspensioen
 • risico-partnerpensioen
 • wezenpensioen

Opbouwfase

Boven: afbeelding van de website van pensioenfonds houthandel met alle informatie over pensioenen voor werknemers en werkgevers.

De pensioenregeling voor de houthandel is een middelloonregeling. Dat betekent dat het pensioen berekend wordt over het salaris dat er gemiddeld verdiend is toen de medewerker in de houthandelsector werkte. Als deelnemer aan dit pensioenfonds betaalt u maandelijks premie. Deze premie wordt van uw bruto loon ingehouden. Ook uw werkgever betaalt maandelijks premie. Deelnemers bouwen jaarlijks 1,875% pensioen op over hun pensioengrondslag.

Als u het pensioen dat u bij pensioenfonds houthandel heeft opgebouwd te laag vindt, of niet voldoende acht, dan kunt u ervoor kiezen om zelf aanvullend pensioen op te bouwen. Dit kan niet bij het pensioenfonds, dit moet u zelf regelen. Dat kunt u doen door bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering af te sluiten. Meer informatie over dit soort verzekeringen kunt u vinden op pensioenverzekeraars.nl.

Houthandelpensioen

Zoals eerder vermeld is het houthandelspensioen een middelloonregeling en is het dus een redelijk standaard pensioenregeling. De hoogte van het pensioen wordt bepaald op basis van het gemiddelde salaris dat de werknemer heeft verdiend tijdens zijn/haar loopbaan in de houthandelsector. Als ervan branche gewisseld wordt, wordt er ook van pensioenfonds gewisseld.

Uitbetaling

Het pensioen wordt maandelijks voor de 25e uitbetaald. Het hangt echter van uw bank af wanneer uw pensioenuitkering precies op uw rekening staat. Weekenden en feestdagen kunnen voor vertraging zorgen. In de maandelijkse uitkeringen zit het vakantiegeld al inbegrepen. In mei ontvangt u dus geen apart vakantiegeld. Als u maar weinig pensioen heeft opgebouwd, klein pensioen genaamd, dan kunt u dit afkopen. Dat betekent dat op de datum dat u met pensioen gaat éénmalig pensioen ontvangt (afkoop) en vervolgens geen maandelijkse uitkeringen meer ontvangt. Waardeoverdracht is alleen mogelijk als u van baan wisselt en deze baan in een andere sector is dan de houthandel. U kunt  er dan voor kiezen, als u dit wenst maar dit is niet verplicht, om het al opgebouwde pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.

Heeft u ervaring met het pensioenfonds houthandel? Ontvangt u maandelijkse uw pensioenuitkeringen van uw houthandelpensioen op tijd? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Veel gezocht op ncfi.nl

Creditcard Vergelijken

Ontdek met hulp van een paar simpele vragen welke Creditcard bij je past: Kies je Card!

2 gedachten over “Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandel”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  De betaaldata van het Houthandel Pensioen in 2020 zijn naar verwachting als volgt:

  +/- zaterdag 25 januari 2020
  – dinsdag 25 februari 2020
  – woensdag 25 maart 2020
  +/-zaterdag 25 april 2020
  – maandag 25 mei 2020
  – donderdag 25 juni 2020
  +/- zaterdag 25 juli 2020
  – dinsdag 25 augustus 2020
  – vrijdag 25 september 2020
  +/- zondag 25 oktober 2020
  – woensdag 25 november 2020
  +/- vrijdag 25 december 2020

 2. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  De betaaldata van het Houthandel Pensioen in 2019 zijn naar verwachting als volgt:

  -vrijdag 25 januari
  -maandag 25 februari
  -maandag 25 maart
  -donderdag 25 april
  +/- zaterdag 25 mei
  -dinsdag 25 juni
  -donderdag 25 juli
  +/- zondag 25 augustus
  -woensdag 25 september
  -vrijdag 25 oktober
  -maandag 25 november
  +/- woensdag 25 december

  De betalingen in het weekend of op tweede kerstdag worden mogelijk met vertraging verwerkt. Plaats hieronder uw reactie om te laten weten of u uw pensioen tijdig heeft ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.