Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Reisbranche

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Reisbranche, ook wel bekend als Reiswerk Pensioenen, regelt de pensioenen voor werknemers in de reisbranche. Deelname aan dit pensioenfonds is verplicht.

Het pensioenfonds probeert jaarlijks de pensioenen te verhogen. Door de pensioenen samen met de inflatie te verhogen, groeit het pensioen mee met de prijzen. Elk jaar bepaalt het bestuur van het fonds of dat de pensioenen verhoogd kunnen worden. Dat kan alleen als de financiële situatie voldoende is. Het verhogen van pensioenen heet indexeren en dit is dus niet altijd mogelijk. Voor informatie over de indexatie van uw pensioen kunt u contact opnemen met Reiswerk Pensioenen.

De pensioenregeling van het pensioenfonds voor de reisbranche is een middelloonregeling en bestaat uit de volgende pensioen:

 • ouderdomspensioen
 • partnerpensioen
 • wezenpensioen

Hoe uw specifieke pensioenregeling samengesteld is kunt u bij uw (ex-)werkgever of pensioenuitvoerder navragen.

Opbouwfase

Boven: website van Reiswerk Pensioenen met pensioeninformatie en inlogknop voor leden.

Zowel uzelf als uw werkgever betalen voor uw toekomstige pensioen. Maandelijks betaalt u pensioenpremie, dit wordt ingehouden van uw bruto salaris en wordt door de werkgever aan de pensioenuitvoerder betaald. Op uw salarisstrook kunt u zien hoeveel pensioenpremie u maandelijks betaalt. In principe betaalt uw werkgever hetzelfde bedrag. Kijk voor meer informatie omtrent uw pensioen in het pensioenreglement.

Indien u verwacht dat uw opgebouwde pensioen niet voldoende zal zijn voor tijdens uw pensioen, dan kunt u extra pensioen opbouwen maar ook door bepaalde verzekeringen af te sluiten. U kunt bijvoorbeeld een uitvaartverzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie over deze en andere verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl. U kunt natuurlijk ook zelf geld apart zetten of beleggen.

Reiswerkpensioen
Het reiswerkpensioen is een middelloonregeling. Wat er precies in uw pensioenregeling is inbegrepen hangt af van de keuze die uw werkgever heeft gemaakt. Neem voor vragen hierover contact op met uw pensioenfonds of (ex-)werkgever.

Uitbetaling
Als u bij Reiswerk Pensioenen pensioen heeft opgebouwd, dan ontvangt u vanaf uw pensioendatum iedere maand een uitkering van het pensioenfonds. U krijgt dit pensioen vanaf de eerste dag van de maand waarin u met pensioen gaat. De pensioenuitkeringen worden in 2020 maandelijks rond de 21e van de maand overgemaakt. Per bank verschilt het wanneer het pensioen op uw rekening staat. Daarnaast is het vakantiegeld als in de maandelijkse pensioenuitkeringen verrekend, er wordt dus niet apart vakantiegeld uitbetaalt.
Als u bij dit fonds klein pensioen heeft opgebouwd, dan wordt dit klein pensioen meestal afgekocht. ‘Normale’ pensioenen kunnen niet worden afgekocht. Indien u van werkgever wisselt en van sector verandert, dan gaat u bijna altijd bij een nieuw pensioenfonds pensioen opbouwen. U kunt er dan voor kiezen om uw al opgebouwde pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Dit meenemen heet waardeoverdracht en is geheel vrijwillig. Wat zijn uw ervaringen met dit pensioenfonds? Ontvangt u uw uitkering altijd op tijd? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Veel gezocht op ncfi.nl

Creditcard Vergelijken

Ontdek met hulp van een paar simpele vragen welke Creditcard bij je past: Kies je Card!

1 gedachte over “Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Reisbranche”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2019 wordt het reiswerkpensioen vóór elke 25ste van de maand overgemaakt.
  De 25ste valt dit jaar op de volgende data:

  -vrijdag 25 januari
  -maandag 25 februari
  -maandag 25 maart
  -donderdag 25 april
  -zaterdag 25 mei
  -dinsdag 25 juni
  -donderdag 25 juli
  -zondag 25 augustus
  -woensdag 25 september
  -vrijdag 25 oktober
  -maandag 25 november
  -woensdag 25 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.