Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel, afgekort Bpf AVH genoemd, is een verplichtgesteld pensioenfonds voor de volgende bedrijfstakken:

 • groothandel in aardappelen
 • groothandel in eieren
 • groothandel in groenten en fruit
 • groothandel in kaas

Werknemers die in deze één van deze vier sectoren werken, nemen dus verplicht deel aan de pensioenregeling van Bpf AVH. Pensioenopbouwenden betalen elke maand een deel van hun salaris als pensioenpremie aan Bpf AVH. Dit pensioenfonds belegt de pensioenpremies op een zorgvuldige manier om genoeg kapitaal op te bouwen om gepensioneerden van levenslang pensioenuitkering te kunnen voorzien. Bpf AVH probeert jaarlijks het opgebouwde pensioen van gepensioneerden te verhogen. Dit is niet altijd haalbaar omdat de financiële positie en het rendement van de ingelegde pensioenpremies meer dan voldoende moeten zijn.

Opbouwfase
Als u in de groothandel in groente en fruit, groothandel in aardappelen, groothandel in eieren en eiproducten of het particulier kaaspakhuisbedrijf werkt, betaalt u automatisch maandelijks uw pensioenpremie. Jaarlijks wordt de pensioenpremie die u als pensioenopbouwende moet betalen, opnieuw vastgesteld en kan daardoor het ene jaar hoger/lager zijn dan het jaar ervoor.

Bpf AVH biedt naast de basispensioenregeling ook een aantal aanvullende pensioenregelingen. Werknemers nemen hieraan deel als de werkgever daarvoor een contract met Bpf AVH heeft gesloten. Als dit voor u niet het geval is, dan kunt u er ook voor kiezen om zelf uw pensioen aan te vullen met bijvoorbeeld een verzekering. Meer informatie over onder andere kapitaalverzekeringen kunt u vinden op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen
Bpf AVH biedt verschillende pensioen aan, waaronder aanvullend pensioen. De pensioenproducten die worden aangeboden, zijn:

Bpf AVH
Boven: de website van Bpf AVH met toegang tot account en pensioeninformatie.
 • Basis pensioen middelloonregeling
 • 55=minregeling
 • Vaste bedragenregeling
 • AP-middelloon
 • Middelloon-plus
 • VPgaard aanspraken
 • Prepensioenregeling PKP
 • Indivaliditeitspensioen
 • Tijdelijk partnerpensioen

Uitbetaling

Dit pensioenfonds betaalt elke maand de pensioenuitkeringen rond de 23e van de maand uit. Bent u gepensioneerd en ontvangt u pensioen van Bpf AVH? Plaats dan een reactie met de actuele betaaldata.

Het pensioen dat u bij Bpf AVH heeft opgebouwd kunt u afkopen als het een klein pensioen betreft. Dit afkopen kan overigens alleen wanneer uw deelname aan de pensioenregeling eindigt of wanneer u met pensioen gaat. Als u een nieuwe baan heeft buiten de sectoren van Bpf AHV, dan kunt u overwegen om uw pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenfonds (waardeoverdracht).

Heeft u iedere maand uw pensioen op tijd binnen? Wilt u uw negatieve/positieve ervaringen die u met Bpf AHV heeft delen? Plaats een reactie en vertel ons uw ervaringen!

Veel gezocht op ncfi.nl

Creditcard Vergelijken

Ontdek met hulp van een paar simpele vragen welke Creditcard bij je past: Kies je Card!

3 gedachten over “Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Vanaf het moment dat u met pensioen gaat, ontvangt u uw pensioen steeds rond de 23ste van de maand. Vakantiegeld ontvangt u niet apart, dit is al in uw pensioenuitkering opgenomen.

 2. Wil Goeijenbier

  Waarom wordt er niet meer uitbetaald en uitgesteld naar mijn 67ste jaar.
  Dit kan je niet maken en is mensonterend.
  Had dat dan gelijk gedaan.
  Deze maand heb ik ineens 250 euro minder en dat geldt voor de komende maanden o0k.
  Ik zal mijn oude werkgever inlichten en om raad vragen.
  Dit kan gewoon niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.