Vereniging Nederlands Pensioenfonds voor de Sigarenindustrie en aanverwante Bedrijven

Vereniging Nederlands Pensioenfonds voor de Sigarenindustrie en aanverwante Bedrijven, beter bekend onder de afkorting VNPS, is het pensioenfonds voor werknemers in de sigarenindustrie en aanverwante bedrijven. VNPS bestaat niet meer en de pensioenen van VNPS zijn overgebracht naar BPL Pensioen. BPL Pensioen is het bedrijfstakpensioenfonds voor werknemers in de landbouw. Alle werknemers in de agrarische en groene sector dienen verplicht deel te nemen aan dit pensioenfonds. Sinds 2017 horen daar ook de werknemers in de sigarenindustrie bij.

Aangezien uw geld elk jaar minder waard wordt, de prijzen stijgen namelijk, wordt ook uw pensioen van BPL Pensioen minder waard. U kunt minder kopen met hetzelfde geld. Om dat te voorkomen, probeert het pensioenfonds elk jaar de pensioenen te verhogen. Per 1 januari 2016 is het pensioen van BPL niet verhoogd. De financiële gezondheid van dit fonds was niet voldoende. Elk jaar bekijkt het pensioenfonds opnieuw of de pensioenen verhoogd kunnen worden.

De basis pensioenregeling van BPL Pensioen bestaat uit:

 • Ouderdomspensioen
 • Partner- en wezenpensioen,
 • Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid
 • Pensioenopbouw bij werkloosheid

Let op, in deze pensioenregeling krijgt u geen arbeidsongeschiktheidspensioen.

Opbouwfase

BPL Pensioen
Boven: website van BPL Pensioen met accounttoegang en pensioeninformatie.

Werkt u in de landbouw sector? Dan neemt u automatisch deel aan dit pensioenfonds. Dat betekent dat u via uw salaris elke maand pensioenpremie betaalt. Uw werkgever betaalt ook premie voor uw uiteindelijke pensioen. Hoeveel pensioenpremie u dient te betalen, hangt van verschillende factoren af. Ook kan dit het ene jaar meer zijn dan het andere. Neem hiervoor contact op met uw werkgever.

Het is niet mogelijk om bij BPL Pensioen aanvullend pensioen op te bouwen. Wel kunt u extra pensioen opbouwen buiten dit pensioenfonds om met onder andere lijfrenten, koopsommen, levensverzekeringen of kapitaalverzekeringen. U kunt hierover meer informatie vinden op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen

Het bedrijfstakpensioenfonds voor de landbouw biedt de volgende soorten pensioen aan:

 • Basisregeling
 • Excedent middelloonregeling
 • Excedent premieregeling

Uitbetaling

Als u via dit pensioenfonds pensioen ontvangt, dan ontvangt u rond de 23e van de maand uw pensioenuitkering. Per bank kan het verschillen wanneer uw pensioen op uw rekening staat. Betalingen kunnen verlaat zijn door het weekend of feestdagen. Bij uw maandelijkse pensioenuitkeringen zit uw vakantiegeld inbegrepen, u ontvangt dit dus niet apart. De actuele betaaldata kunt u in de reacties onder aan de pagina vinden.

Indien u weinig pensioen heeft opgebouwd, ook wel klein pensioen genoemd, dan kan het pensioenfonds dit afkopen. Dit kan alleen op het moment dat u met pensioen gaat. U ontvangt dan éénmalig een uitkering en verder geen maandelijks pensioen meer. Als u in een andere sector gaat werken dan kunt u het pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht.

Bouwt u pensioen op bij BPL Pensioen? Ontvangt u maandelijks pensioenuitkering van dit fonds? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Veel gezocht op ncfi.nl

Creditcard Vergelijken

Ontdek met hulp van een paar simpele vragen welke Creditcard bij je past: Kies je Card!

1 gedachte over “Vereniging Nederlands Pensioenfonds voor de Sigarenindustrie en aanverwante Bedrijven”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  In 2018 zijn de betaaldata:

  -Dinsdag 23 januari 2018
  -Donderdag 22 februari 2018
  -Donderdag 22 maart 2018
  -Maandag 23 april 2018
  -Woensdag 23 mei 2018
  -Donderdag 21 juni 2018
  -Maandag 23 juli 2018
  -Donderdag 23 augustus 2018
  -Donderdag 20 september 2018
  -Dinsdag 23 oktober 2018
  -Donderdag 22 november 2018
  -Donderdag 20 december 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.