Bericht Betalingen April 2017

Deze maand staan een aantal betalingen bijzonder in de belangstelling. Het lange paasweekeind zorgt vaak voor extra uitgaven, en de lengende dagen nodigen uit om leuke dingen te gaan doen.

Kinderbijslag

De kinderbijslag is net uitbetaald, begin april. Sommig kleding- en schoenenwinkels spelen hier op in met speciale aanbiedingen voor kinderkleding en kinderschoenen.

Belastingdienst

De belastingdienst is niet echt duidelijk met aangeven wanneer u geld terug krijgt als u aangifte heeft gedaan. Ze geven aan dat u binnen een week na de datum -die op de brief met de beslissing staat – het geld op uw rekening krijgt. Wanneer u dat bericht krijgt staat er niet.

U kunt ook op basis van een voorlopige aanslag een maandelijkse betaling aanvragen. De betaaldatums hiervoor zijn wel vastgelegd. De eerstvolgende betaling teruggave voorlopige aanslag is dinsdag 18 april. Let wel op, dat later kan blijken dat u hier geen (volledig) recht op had. Dan moet u het ontvangen geld weer terugbetalen.

Zorgtoeslag, Huurtoeslag, Kinderopvangtoeslag, Kindgebonden Budget

De eerstvolgende betaling van de toeslagen is donderdag 20 april. Deze inkomensafhankelijke toeslagen zijn huurtoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget en zorgtoeslag. Geef wijzigingen in uw leefsituatie en inkomsten tijdig door.

AOW-pensioen

Het AOW-pensioen wordt betaalt op maandag 24 april.

Nieuwe webwinkel met handige excelbladen

Soms is het lastig om overzicht te houden in alle inkomsten en uitgaven, daarvoor kan een huishoudboekje een uitkomst bieden. Een balans kloppend maken is papier vaak een heel gepuzzel. Waar is het geld nu precies aan uitgegeven? Excel rekenbladen kunnen helpen bij het overzichtelijk bijhouden van alle huishoudelijke uitgaven.

In onze nieuwe webwinkel (zie de navigatielink bovenaan het scherm) kunt u gratis een eenvoudig excelblad downloaden met een voorbeeld van een digitaal huishoudboekje. Wij zijn nog op zoek naar aanvullende producten die kunnen helpen bij het op orde brengen en houden van een financiele administratie, die zullen binnenkort volgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.