Bericht Betalingen december 2018

De feestmaand december is begonnen. Dat betekent tijd voor cadeaus, gezellig samenzijn en lekker eten. December is de maand om 2018 fijn af te sluiten want voor u het weet is het namelijk alweer 2019! Het is deze maand nog mogelijk op bepaalde veranderingen door te voeren voor 2019, zoals bijvoorbeeld voor uw zorgverzekering en belastingen. Hieronder zullen we een aantal belangrijke betaaldata melden. Dat is wel zo handig omdat december vaak de duurste maand is en u dus goed uw budget in de gaten moet houden.

Kinderbijslag

Niet deze maand maar begin volgende maand, woensdag 2 januari, maakt de SVB de kinderbijslag weer over. Deze kinderbijslag is de toeslag over het vierde kwartaal van 2018. Indien u recht heeft op kinderbijslag, dan moet u dit zelf aanvragen. Is de kinderbijslag voor u aangevraagd en goedgekeurd? Dan staat het bedrag die woensdag nog op uw bankrekening.

Belastingdienst

Elke maand betaald de Belastingdienst toeslagen uit, waaronder de huurtoeslag, de zorgtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag. Op donderdag 20 december zal de Belastingdienst de toeslagen voor de maand januari overmaken. De hoogte van deze toeslagen zullen hoger zijn dan dat u gewenst bent, veel toeslagen, zoals de zorgtoeslag, zijn namelijk hoger in 2019. U zult bericht krijgen van de Belastingdienst u hoog uw toeslagen zullen zijn.

AOW-pensioen

Indien u aanvullend pensioen heeft opgebouwd en de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, dan wordt uw pensioen in principe tegen het eind van de maand uitbetaald. Naast het door u zelf opgebouwde pensioen, heeft elke gepensioneerde in Nederland ook recht op het AOW-pensioen. Dat wordt deze maand op donderdag 20 december maart uitbetaalt door de SVB.

Geüpdatete website

Deze maand zullen er verschillende pagina’s op deze website geüpdatet worden. Zo zullen de betaaldata van de bedrijfstakpensioenfondsen geüpdatet worden met de actuele uitbetaaldata van 2019. Omdat het updaten niet in één keer gebeurd, kan het voorkomen dat bepaalde data nog niet vernieuwd zijn of dat u ergens informatie mist of een foutje tegenkomt. Mocht dit het geval zijn, laat dan alstublieft een reactie achter en wij zullen zo snel mogelijk een wijziging doorvoeren.

Zoals elke maand is ook dit bericht een maandbericht. Wij kunnen hier helaas niet een compleet overzicht geven van alle betaaldata. Om alle betaaldata te bekijken, kunt u hier klikken. Naast de actuele betaaldata kunt u er ook informatie over de toeslagen vinden, vragen stellen en ervaringen delen. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en we hopen u ook in 2019 weer op onze website te zijn!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.