Bericht Betalingen januari 2019

De feestmaand is voorbij en het nieuwe jaar is begonnen. Na het gezellig samenzijn, lekker eten en het bedenken van goede voornemens is het weer tijd om het gewone leven op te pakken. Wij hopen u ook dit jaar weer goed van dienst te mogen zijn en daarom kunt u in het eerste maandbericht van dit jaar meer lezen over belangrijke wijzigingen die per 1 januari in zijn gegaan. En natuurlijk kunt u ook een aantal belangrijke betaaldata vinden.

Uitkeringen

Per 1 januari zijn de hoogtes van een aantal uitkeringen aangepast. Dit betreft de volgende uitkeringen: de Participatiewet, de IOAW en IOAZ, de AOW, de Anw, de Wajong, de WW, de WIA, de WAO, de ZW en de TW. Deze uitkeringen zijn gekoppeld aan het minimumloon, dat betekent dat als de minimumlonen wijzigen, de hoogte van deze uitkeringen ook veranderen. Indien u recht heeft op een of meerdere uitkeringen, heeft u inmiddels bericht gekregen over het nieuwe te ontvangen bedrag. Goed nieuws, alle bedragen zijn gestegen ten opzichte van 2018.

Het merendeel van de uitkeringen wordt uitbetaald door de SVB (Sociale Verzekeringsbank) en dat zal deze maand gebeuren op woensdag 23 januari 2019. Vaak staat het bedrag dezelfde dag op uw bankrekening. Indien u de actuele betaaldata wilt bekijken van andere uitkeringen/toeslagen die door de SVB verzorgd worden, dan kunt u hier klikken.

Belastingdienst

Dit jaar is ook de hoogte van de toeslagen die door de Belastingdienst geregeld worden, gestegen. Aangezien deze toeslagen, zoals de zorgtoeslag en huurtoeslag, vooruitbetaald worden, heeft u eind december waarschijnlijk al gezien dat de door u ontvangen toeslag hoger was dan de maanden daarvoor. Op maandag 21 januari betaalt de Belastingdienst de toeslagen voor februari uit. Klik hier als u de betaaldata van de andere maanden wilt weten.

DUO

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) is onder andere verantwoordelijk voor het uitbetalen van de studiefinanciering, studielening, reiskostenvergoeding, nullening en collegegeldkrediet. Ook deze bedragen zijn vanaf 1 januari verhoogd. Eind januari, op donderdag 24 januari, zal DUO deze en andere betalingen uitbetalen.

Betaaldata 2019

We zijn momenteel druk bezig om alle betaaldata bij te werken zodat u gemakkelijk en snel de betaaldata van 2019 op kunt zoeken. Het kan zijn dat op bepaalde pagina’s alleen de betaaldata van 2018 te vinden zijn. We zullen deze pagina’s zo snel mogelijk bijwerken met de data van 2019. Indien u ergens een datum mist of een foutje tegenkomt, laat het ons dan weten. Dan passen we dit zo spoedig mogelijk aan!

Wij kunnen in dit bericht helaas niet alle betaaldata noemen. Om alle betaaldata te bekijken, kunt u hier klikken. Naast de actuele betaaldata kunt u er ook informatie over toeslagen vinden, vragen stellen en ervaringen delen. Als u vragen of suggesties heeft, dan horen wij deze graag in een reactie hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.