De voordelen van een prepaid creditcard

De prepaid creditcard heeft de afgelopen jaren een enorme opmars doorgemaakt. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat er geen inkomenstoets en geen BKR-check uitgevoerd wordt om in aanmerking te komen voor een dergelijke betaalkaart. Ook het feit dat je nooit meer geld uitgeeft dan echt kan spreekt in het voordeel van deze kaart, je maakt er dus geen schulden mee. Hier vind je een overzicht van prepaid creditcards. Met een prepaid uitvoering van de creditcard spring je dus nooit verder dan je financiële polsstok lang is.
Een korte renteloze lening met een debit card.

De creditcard kun je zien als een soort van renteloze lening met een looptijd van dertig dagen. Je betaalt met geld dat er niet is maar dat je binnen dertig dagen moet terugbetalen, zonder dat er rente voor gerekend wordt. Ideaal dus voor onverwachte uitgaven als je salaris nog niet is gestort en voor als je op vakantie gaat, want met een creditcard heb je wereldwijd betaalgemak.

Je aankopen zijn verzekerd
Bovendien is een aankoop met een betaalkaart voor een lange periode verzekerd tegen diefstal en bij een reguliere debit card zit vaak een reisverzekering inbegrepen. Een creditcard aanvragen is in feite niets meer of minder dan een vorm van geld lenen. Het grote verschil is de kortere aflostermijn en het feit dat er geen rente berekend wordt, mits je op tijd betaalt en tenzij je kiest voor gespreide betaling. Dan namelijk wordt er wel een rentepercentage berekend.

Hoe kun je een creditcard aanvragen?
Niet iedereen komt in aanmerking voor een gewone creditcard. Of er is te weinig inkomen per maand of de aanvrager heeft een negatieve codering bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. De verstrekker van de debit card wijst je aanvraag af omdat zij het een te groot risico vinden je een creditcard aan te bieden. In dat geval kun je een prepaid creditcard nemen, iets dat ook kan als je geen financiële risico’s wenst te nemen.

Het nemen van een prepaid creditcard heeft meer voordelen, bijvoorbeeld dat iedereen in aanmerking komt die achttien jaar of ouder is. Zoals gesteld wordt er niet gekeken naar je inkomen en wordt ook Bureau Krediet Registratie niet ingeschakeld. Met een prepaid betaalkaart heb je meer controle over je uitgaven om het simpele feit dat je nooit meer kunt besteden dan dat je zelf eerst gestort hebt. Je kunt dus ook nooit meer besteden dan vooraf de bedoeling was. Is het gestorte bedrag besteed, dan kun je niet meer met de betaalkaart betalen en zul je dus eerst weer geld bij moeten storten, iets dat heel snel en buitengewoon eenvoudig online kan overigens.

Heel veilig, want je kunt geen schulden maken
Betalen met een prepaid uitvoering van een betaalkaart wordt ook als heel veilig beschouwd omdat je nooit meer kunt verliezen dan je saldo en de kaart dus minder veel minder vaak doelwit is van fraudeurs. Uiteraard betaal je met deze uitvoering van de betaalkaart nooit rente, je betaalt immers zelf vooruit.

Wel de lusten, niet de lasten
Met het nemen van een prepaid uitvoering heb je wel de voordelen die een gewone creditcard ook biedt, maar neem je geen financiële risico’s en geef je nooit meer uit dan dat je ook daadwerkelijk kunt missen. Nadelen? Vaak is de prepaid uitvoering ietsje duurder en is de transactielimiet ook vaak iets lager dan bij de normale betaalpas. Het verschil is verder dat er in tegenstelling tot de normale kaart van Visa, Mastercard, Worldcard of American Express direct afgeschreven wordt en dat er minder service is dan dat je bij de normale creditcard gewend bent.

Overigens bieden ook deze grote bedrijven een prepaid uitvoering van de betaalkaart aan zoals je hier kunt zien. Die nadelen wegen echter amper op tegen de voordelen van deze kaart, die je wat betreft de werking prima kunt vergelijken met het opwaarderen van je telefoon met belminuten. Ook dan kun je niet langer bellen dan het aantal belminuten dat je er zelf opgezet hebt toestaat.

Een creditcard is hetzelfde als een lening aanvragen
Veel mensen vergeten weleens dat een creditcard gebruiken in feite niets anders is dan geld lenen. Je betaalt immers met geld dat er niet is, een lening aanvragen is niet anders. Overigens is dat vaak heel begrijpelijk, want er zal toch een nieuwe wasmachine moeten komen als je huidige er de geest aan geeft of als je auto er plotseling mee ophoudt. Het is ook meteen het risico van een creditcard, want het geld dat je besteedt moet immers wel binnen dertig dagen terugbetaald worden. Voor sommige creditcardhouders lijkt dat – die dertig dagen- echter vaak nog heel ver weg. Daardoor worden nogal eens onverantwoorde uitgaven gedaan.

Onmisbaar, en super handig op vakantie en voor noodgevallen
Toch is een creditcard eigenlijk onmisbaar tegenwoordig als je op vakantie gaat. In bepaalde landen kun je alleen met een creditcard een hotel boeken of een auto huren. Mensen die geen enkel financieel risico willen nemen doen er dan ook verstandig aan voor de prepaid card te kiezen, want dit kan natuurlijk altijd en niet alleen met een negatieve BKR-codering of een ontoereikend maandelijks inkomen. Want ook zonder negatieve codering bij het BKR en met voldoende inkomen kun je prima uit de voeten met de prepaid betaalkaart.