Bericht Betalingen februari 2019

De maand februari komt alweer langzaam tot een einde. De winter begint ook langzaam tot een einde te komen en volgende maand wordt de klok alweer verzet. De afgelopen weken zijn we druk geweest om alle actuele betaaldata up te daten en pagina’s te wijzigen. In dit tweede maandbericht van 2019 lichten wij een paar belangrijke betaaldata toe en geven we u wat tips.

Toeslagen Belastingdienst

Gisteren, op woensdag 20 februari, heeft de Belastingdienst de volgende toeslagen uitbetaald: zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Als u deze toeslagen heeft aangevraagd en hier recht op heeft, dan zou u deze op dit moment binnen moeten hebben. De betalingen zijn namelijk voor gisternacht twaalf uur verwerkt. Klik hier voor meer informatie over de toeslagen van de Belastingdienst.

AOW

Iedereen die de AOW-leeftijd bereikt, ontvangt van de Nederlandse overheid AOW. Op dit moment, in 2019, is de AOW-leeftijd 66 jaar en 4 maanden. De AOW wordt uitbetaalt door de Sociale Verzekeringsbank, de SVB, en dat zal deze maand gebeuren op donderdag 21 februari, vandaag dus. Uw AOW-uitkering zal voor het einde van de dag op uw rekening worden bijgeschreven.

Pensioen

Indien u tijdens uw loopbaan pensioen heeft opgebouwd, dan kan het zijn dat u naast AOW ook (aanvullend) pensioen ontvangt. Uw pensioen is ondergebracht bij een van de vele bedrijfstakpensioenfondsen. De fondsen betalen maandelijks pensioenen uit. Zo betalen Pensioenfonds Detailhandel en Bpf Koopvaardij de pensioenen uit op donderdag 21 februari. PFZW, PWRI en Bpf HiBiN maken op vrijdag 22 februari de pensioenen over. Meer informatie over pensioenfondsen en de sectoren kunt u hier vinden. Wij kunnen in dit bericht helaas niet alle actuele betaaldata noemen. Om alle betaaldata te bekijken, kunt u hier klikken. Naast de actuele betaaldata kunt u op diezelfde pagina ook informatie vinden over toeslagen, vragen stellen en ervaringen delen. Als u vragen of suggesties heeft, dan horen wij deze graag in een reactie hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.