Bericht Betalingen februari 2018

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Deze tweede maand is tevens de kortste van het jaar en in het zuiden van het land, onder de rivieren, staat deze maand natuurlijk geheel in het teken van carnaval. Sommige mensen zullen vrij krijgen om carnaval te gaan vieren, maar de meeste dienen een vrije dag op te nemen.Diegene die in ieder geval nooit vrije dag doorbetaald worden zijn zzp’ers oftewel zelfstandigen zonder personeel. Ook bij ziekte en andere omstandigheden krijgen zij niet doorbetaald maar dienen zelf geld te reserveren om zonder inkomsten te leven. De overheid houdt hier rekening mee door zzp’ers die onder een bepaalde grens verdienen, belastingvoordeel te geven. Hierdoor hoopt de overheid dat het makkelijker is voor deze zelfstandigen om al hun financiën te regelen. En om u te helpen uw financiën te regelen, staat hieronder in een overzicht de betaaldata van verschillende instanties voor februari 2018.

Belastingdienst

De toeslagen die door de Belastingdienst uitbetaald worden, worden ook wel inkomensafhankelijke toeslagen genoemd.  Hieronder vallen de huurtoeslag, de zorgtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag. Als u deze toeslagen op tijd heeft aangevraagd en er recht op hebt, dan worden deze dinsdag 20 februari uitbetaald.

DUO

DUO, oftewel Dienst Uitvoering Onderwijs, maakt op vrijdag 23 februari de studiefinanciering over. Het hangt van uw bank af hoe laat het geld op uw rekening staat.

UWV

De betalingen die door het UWV worden verricht, worden op verschillende data overgemaakt. Alleen de WAO-, WAZ-, WIA- en de Wajong-uitkering worden op dezelfde dag overgemaakt. Deze maand wordt dit gedaan op vrijdag 23 februari. Op de pagina over het UWV vindt u meer informatie over de overige betalingen van UWV.

AOW-pensioen

De eerstvolgende betaling van het AOW-pensioen is op donderdag 22 februari.

Geüpdatete website

De afgelopen tijd is de website helemaal geüpdatete, dit betekent dat alle betaaldata van 2018 beschikbaar zijn. Tevens is er een pagina met de betaaldata van dividend. De pagina is nog niet compleet aangezien op dit moment nog niet alle betaaldata van het hele jaar bekend zijn. Mocht u ergens informatie missen of een foutje zien, laat dan een reactie achter en we wijzigen het zo snel mogelijk.

Daarnaast willen wij u er ook op wijzen dat er in onze webwinkel (zie navigatielink bovenaan het scherm) gratis een eenvoudig excelblad te downloaden is met een voorbeeld van een digitaal huishoudboekje. Hierdoor kunt u meer inzicht krijgen over uw in- en uitgaven en hoeft u niet meer bang te zijn dat u aan het eind van uw geld een stuk maand overhoudt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.