Vakantiegeld 2015

Wanneer wordt uw vakantietoeslag of vakantietoelage gestort

Uitbetaling Vakantiegeld 2015

Ontvangt u maandelijks uw salaris? Dan krijgt u uw vakantiegeld gewoonlijk in de maand mei tegelijkertijd met uw salaris uitgekeerd. Deze betaling kan in sommige gevallen pas in juni worden bijgeschreven, dat ligt aan uw werkgever. Voor uitzendkrachten wordt het opgebouwde vakantiegeld uitgekeerd na afloop van het dienstverband of in de maand mei. Lees verder in dit bericht betalingen hoe het zit met uitkeringen en vakantiegeld, de nieuwe belastingregels voor vakantiegeld en om te weten hoe het Vakantiegeld zoal wordt uitgegeven in Nederland.

Uitkering en Vakantiegeld

Onvangt u een uitkering van het UWV? Dan ontvangt u ook vakantiegeld, met uitzondering van de ziektewet-uitkering, want hierbij is het vakantiegeld inbegrepen in de betalingen. In de maand mei betaalt het uitkeringsinstituut vakantiegeld op de onderstaande betaaldata. Om het overzicht compleet te maken, zijn ook de betaaldata van de vakantietoelage van de SVB en gemeenten toegevoegd.

  • AOW-uitkering: Donderdag 21 mei 2015
  • Bijstandsuitkering: LET OP: Verschilt per gemeente
  • Nabestaandenuitkering: Donderdag 21 mei 2015
  • WW-uitkering: Woensdag 13 mei 2015
  • IOW-uitkering: Dinsdag 19 mei 2015
  • Wajong-uitkering: Vrijdag 22 mei 2015
  • WIA-uitkering: Vrijdag 22 mei 2015
  • WAO-uitkering: Vrijdag 22 mei 2015
  • WAZ-uitkering: Vrijdag 22 mei 2015
  • Ziektewet-uitkering: LET OP: Géén extra betaling

Het grootste pensioenfonds ABP keert géén vakantiegeld uit in mei. Het vakantiegeld is inbegrepen in de maandelijkse uitkering.

Nieuwe Belastingregels Vakantiegeld

Eind 2014 was er al enige discussie over de nieuwe belastingregels voor vakantiegeld. Vanaf 2015 wordt vakantiegeld hoger belast. De telegraaf pakte groot uit met het nieuws op 28 november 2014 dat er in 2015 tot 12% (twaalf procent) minder vakantiegeld wordt uitgekeerd en plaatste daarbij een tabel van salaris-administratiebureau SALAR. Volgens deze tabel, ontvang iemand met een brutoloon van €1750,- bijna 40 euro minder vakantiegeld in 2015. Voor een salaris van €7000,- zou het gaan om €268,80 minder vakantietoeslag. Topsalarissen blijven buiten schot, omdat deze al vallen onder het hoge belastingtarief.

Telegraaf: Wiebes Jaagt op Alle Extra’s

Het AD (19 november 2014) heeft het over €240,- tot €290,- minder vakantiegeld. De website DasKapital (Financiele Telegraaf) reageert in eerste instantie fel op het nieuws, maar komt daarna met een artikel waaruit blijkt dat u in 2015 juist meer over houdt! RTL speelt met een app in op de nieuwe belastingregels, en plaatste een tool om uw nieuwe nettoloon te berekenen. Wilt u weten hoe het nu precies zit met de nieuwe regels en verruiming van de belastingschijven voor vakantiegeld? Lees op onze informatiepagina over vakantiegeld alles over nieuwe de wet- en regelgeving over uw vakantiegelduitkering;

Besteding Vakantiegeld

Volgens het NIBUD wordt Vakantiegeld uitgegeven aan Vakanties, Spaardoelen en het aflossen van Schulden. Vakantiegeld is uiteraard bedoeld om van op vakantie te gaan, maar voor wie slim omgaat met geld zou de volgorde van besteding precies andersom moeten zijn! Bij het aflossen van schulden hebben schulden met de hoogste rente op jaarbasis de grooste prioriteit. Volgens Moneyyou zijn de voornaamste doelen van het vakantiegeld; vakantie, aanschaf auto, onverwachte kosten, aflossing hypotheek en studerende kinderen. Waar geeft u uw vakantiegeld aan uit?

Bericht Betalingen

Steeds meer banken maken het mogelijk om u aan te melden voor een saldomelding via sms of email als er een bepaald bedrag zoals uw salaris met het vakantiegeld wordt bijgeschreven op uw rekening. Om een goede financiële planning te maken is het belangrijk om te weten wanneer uw geld wordt bijgeschreven. Schrijf u nu in voor de digitale Help Cash Nieuwsbrief om het Bericht Betalingen een keer per maand te ontvangen. U blijft hiermee op de hoogte van nieuws over betalingen en afschrijvingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.