Wanneer krijg ik mijn …

… Salaris, … Uitkering, …Toeslag, …Studielening, …Belastingteruggave, …Pensioen, …Dividend, …Rente, …Eindafrekening, …Vergoeding, …Premie?

Waar u ook recht op heeft, het is altijd leuk om geld te krijgen. Wachten op geld kan soms vervelend zijn. Daarom staan hier de betaaldata van een aantal veelvoorkomende bronnen van inkomsten.

AOW: maandag 23 juni, woensdag 23 juli, donderdag 21 augustus
Belastingteruggave:
Bij betaling ineens; “Wie het weet mag het zeggen”. In de vorm van een voorschot (maandelijkse betalingen) komt de belastingteruggave op de 15de.
DUO: dinsdag 24 juni, donderdag 24 juli, vrijdag 22 augustus
Kinderbijslag: omstreeks donderdag 3 juli
Toeslagen: vrijdag 20 juni, maandag 21 juli, donderdag 21 augustus
Pensioen: De betaaldata voor bedrijfstakpensioenfondsen zijn/worden toegevoegd. Het is nog niet duidelijk of er een indeling per -fonds of per pensioenuitvoerder komt. Wordt aan gewerkt.

6 gedachten over “Wanneer krijg ik mijn …”

 1. Ik heb in December mijn belastingteruggaaf ingediend wanneer kan ik het geld dan op de rekening gestort krijgen? ik heb tot op heden nog geen bericht gehad

  1. De behandeling van een aanvraag voorlopige aanslag kan enkele weken in beslag nemen, de maandelijkse uitbetalingen van een voorlopige aanslag worden rond de 15de uitbetaald.

   De eertvolgende betaling is 16 februari 2015. Omdat het belastingjaar 2014 al is afgesloten, kan het zijn dat de volledige teruggaaf op basis van de voorlopige aanslag ineens wordt uitbetaald.

   Het is belangrijk om ook aangifte te doen na 1 maart 2015, zodat met alle beschikbare gegevens een definitieve aanslag kan worden gemaakt. Het kan dan blijken, dat u het bedrag weer moet terugbetalen…

   U kunt hier meer over lezen op de pagina belastingteruggaaf.

  1. Beste Rob,

   Ik heb ook even gezocht, maar ik kan niets vinden over de datum waarop de jaaropgaaf moet worden verstrekt door een werkgever of uitkerende instantie. Mocht u eind februari nog niks hebben ontvangen, dan zou ik het toch even vragen.

   Ik denk dat vier tot zes weken een redelijke termijn is voor het doen van een belastingaangifte.

   Jeroen

 2. @Joteni
  Het is niet helemaal duidelijk over welke verrekeningen je het hier hebt en van welke instantie je bericht hebt ontvangen. Om iets te kunnen zeggen over wanneer een bedrag kan worden teruggestort is het wel van belang om te weten waar het over gaat. Graag geen volledige referentienummers en persoonlijke gegevens vermelden, want je reactie is publiekelijk, maar wel de naam van de instantie.

 3. Op 23 mei heb ik bericht ontvangen met event. verrekeningen dat ik wat geld terug ontvangt,maar tot heden nog niets gezien1 Hoe zit dat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.