Zorgtoeslag en zorgpremies 2015

Moet u verplicht een zorgverzekering afsluiten of wilt u overstappen van zorgverzekeraar? De zorgpremies en de zorgtoeslag voor 2015 zijn nu bekend. Controleer altijd of u recht heeft op zorgtoeslag, dat is een bijdrage van de overheid voor de kosten van uw verplichte zorgverzekering. Deze zorgsubsidie wordt uitbetaalt in de vorm van een toeslag door de Belastingdienst afdeling Toeslagen. Let op, de afdeling toeslagen communiceert niet of zeer slecht met andere afdelingen van de Belastingdienst. U moet altijd zelf wijzigingen in uw inkomen doorgeven voor de inkomstenbelasting en de afdeling Toeslagen.

Hoogte zorgtoeslag 2015: €3,- tot € 78,-

zorgtoeslag 78 euro

Zorgtoeslag is inkomensafhankelijk, hoe hoger uw inkomen, deze te lager de zorgtoeslag. Voor inkomens tot € 19.000,- is de zorgtoeslag € 78,-, als u in dat geval alleen een basiszorgverzekering afsluit, voor een lagere maandpremie, houdt u zelfs iets over!

Betaaldatum Zorgtoeslag

Op 22 december wordt de zorgtoeslag voor januari 2015 uitgekeerd door de belastingdienst/Toeslagen. De hoogte van het bedrag hangt af van uw inkomen, maar zelfs als uw gezinsinkomen € 31.500,- per jaar is, krijgt u toch nog € 14,- per maand als bijdrage voor de kosten van de basis-zorgverzekering.

Zorgpremie 2015 vanaf € 66,-

In het onderstaande overzicht staan de premies van de basisverzekering bij het maximale eigen risico van € 875,-, bij het wettelijk minimun eigen risico van € 375,- zijn de premies hoger.

Zorgverzekering vergelijken

De zorgtoeslag kunt u in principe gebruiken om de basispremie mee te betalen, maar met deze bijdrage kunt u zich misschien een aanvullende verzekering veroorloven. Deze investering van een klein maandelijks bedrag extra, kan uw jaarlijkse zorgkosten flink omlaag brengen, zeker als u slim kiest met behulp van onderstaande zorgverzekering vergelijkers.

Wilt u weten wanneer de zorgpremies worden afgeschreven in 2015? Bekijk dan het overzicht van zorgverzekeraars op incassodata.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.