P-Direkt

P-Direkt is verantwoordelijk voor de salarisverwerking, of beter gezegd de salarisadministratie, van alle werknemers van de Rijksoverheid. Elke maand maakt dit bedrijf de salarissen van onder andere politiemedewerkers en gemeenteambtenaren over. Het bedrijf geeft ook informatie over de arbeidsvoorwaarden en de rechtspositie bij de sector Rijk. Daarnaast heeft P-Direkt ook een app, de P-Direkt-app. Met deze app kunt u, als medewerker van het Rijk, altijd en overal uw verlofzaken regelen, registereren, inzien, wijzigen, zowel zakelijk als privé. Voor mensen zonder smartphones, of voor hen die geldzaken liever op een PC regelen, is er ook een portaal. Dit portaal, het P-Direktportaal, is via de website te bereiken.

P-Direkt regelt dus de betalingen van de salarissen van overheidsmedewerkers. Het bedrijf betaalt niet alleen de salarissen uit, maar ook de exta uitkeringen. Bovenop het salaris ontvangen medewerkers van Rijk namelijk vakantiegeld, dit wordt jaarlijks in mei betaald, en de eindejaarsuitkering, dit wordt elk jaar in november aan de medewerker uitgekeerd. Het vakantiegeld, ook wel vakantie-uitkering, bedraagt 8% van uw bezoldiging. Dat is uw loon met toeslagen en vergoedingen van overwerk. Als u uw salaris via deze instantie ontvangt, dan kunt u op uw salarisstrook zijn hoe hoog uw vakantie-uitkering is. Als rijksambtenaar bedraagt uw eindejaarsuiterking 8,3% van uw bruto salaris.

p-direkt
Schermafbeelding van de homepage van de P-Direkt website met een link naar P-Direktportaal.

De betalingen van de salarissen worden op de 24e van elke maand overgemaakt. Als deze datum in het weekend of op een feestdag valt, dan vindt de betaling eerder plaats. Kijk voor de actuele betaaldata in de reacties hieronder.

Ontvangt of ontving u uw salaris via P-Direkt? Dan horen we graag uw ervaringen. Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Eén gedachte over “P-Direkt”


 1. Nieuwe Normbedragen 2018
  Introductieprijs: €4,95

  Profiteer van de introductieaanbieding en bestel vandaag het Handboek Nieuwe Normbedragen 2018. Directe download - en de laatste versie per email. Download Nieuwe Normbedragen 2018.

 2. In 2018 maakt P-Direkt op de volgende data de salarissen over:

  Woensdag 24 januari
  Vrijdag 23 februari
  Vrijdag 23 maart
  Dinsdag 24 april
  Donderdag 24 mei
  Vrijdag 22 juni
  Dinsdag 24 juli
  Vrijdag 24 augustus
  Maandag 24 september
  Woensdag 24 oktober
  Vrijdag 23 november*
  Vrijdag 21 december

  *inclusief eindejaarsuitkering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.