Huishoudboekje in excel

Screenshot Huishoudboekje in Excel

Om beter grip te krijgen op mijn eigen persoonlijke financien ben ik enkele jaren terug begonnen met het bijhouden van mijn inkomsten en uitgaven in een schriftje. Toen ik op internet zocht naar voorbeelden in excel kwam ik veel betaalde excel sheets tegen, en enkele boekhoud software programma’s. Geen enkele voldeet aan wat ik zocht, een simpel overzicht van inkomsten en uitgaven. Daarom heb ik zelf een overzicht gemaakt in excel.

Inkomsten en Uitgaven Invullen

Het excel sheet is inmiddels vele malen bijgewerkt, en ik heb excel sheets ontwikkeld voor veel complexere geldstromen, maar als basis, wil ik dit jaaroverzicht graag delen. De inkomsten (groen) en uitgaven (rood/oranje) worden ingevuld en automatisch opgeteld. Diversen kunnen zowel positief als negatief zijn. Deze regel kunt u trouwens eenvoudig verwijderen als u deze niet gebruikt.

Geen enkel excel sheet voldeet aan wat ik zocht

Om de naam van een kostenpost te veranderen, klikt u op de omschrijving in kolom A. Een regel toevoegen, kan door een cijfer aan de linkerkant van het scherm te selecteren, u selecteert dan een hele regel, en kunt via de rechtermuisknop een extra regel toevoegen.

Uw Balans Opmaken

Nadat u uw inkomsten en uitgaven heeft ingevuld voor een maand, vult u daaronder het saldo in van uw bankrekening, uw spaarrekening en de hoeveelheid contant geld, voor het begin van de maand (IN) en aan het einde van de maand (UIT). Als het goed is, komt de balans zo op nul (0) uit. Hiermee kunt u controleren of u alle uitgaven heeft ingevuld.

In dit voorbeeld, zijn alle woonkosten opgenomen als huishoudelijk, deze kunnen natuurlijk worden opgesplitst in huur / hypotheek, energie, internet en tv etc. Vul zelf maar in! Een overzicht van veelvoorkomende uitgaven kunt u vinden op incassodata.nl.

Download het gratis Huishoudboekje in Excel

Via onderstaande link is mijn basis huishuidboekje in excel gratis te downloaden. Ik vraag alleen om een reactie achter te laten onder deze pagina als bedankje, of suggesties voor verbeteringen;

Ga naar de webwinkel voor de gratis download: Huishoudboekje in Excel

3 gedachten over “Huishoudboekje in excel”

  1. Hoi Jeroen,

    ik heb het huishoudboekje gekocht, ik zie dat dit nog een oude versie is.
    is dat een probleem of heb je voor mij een nieuwe versie.

    Thanks

    David

  2. Ik zie dat er nu dat het huishoudboekje in excel meer dan 150 keer is gedownload. Wat vindt u er van? Laat het aub weten als u het voorbeeld excel blad heeft gedownload. Ik hoor graag wat us eerste indruk is, en later of u er gebruik van maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.