Bericht Betalingen December 2011

December is één van de duurste maanden van het jaar, om het huishoudboekje op orde te hebben is het handig om te weten wanneer er geld binnenkomt deze maand.

De bulk, het grootste gedeelte van het inkomen, bestaat voor de meeste huishoudens uit een loonbetaling of een uitkering. Daarnaast zijn er toeslagen als aanvulling op het inkomen en eventuele bijverdiensten. Om de maandelijkse balans rond te krijgen is het soms onvermijdelijk om spaartegoeden aan te breken of tijdelijk rood te staan.

Eenmalige financiële meevallers, of andere betalingen die niet regelmatig zijn, zoals een belastingteruggave of erfenis, kunnen het beste gebruikt worden om openstaande schulden weg te werken. Daarnaast loont het tegenwoordig weer om extra geld -zoals een eindejaarsuitkering- tijdelijk in een spaardeposito onder te brengen. De rente loopt nu snel op naar 3 tot 4 procent.

Bijverdiensten
Wanneer er extra geld nodig is kan een tijdelijke (bij-)baan via een uitzendbureau een oplossing zijn. Het voordeel van werken als uitzendkracht is dat er wekelijks geld wordt bijgeschreven.

Kijk ook eens op zolder of in de berging welke oude of ongebruikte spullen verkoopbaar zijn. Via marktplaats worden de meest uiteenlopende dingen verkocht. Dit kan nogal eens een leuke meevaller opleveren.

Loonbetaling
Werk je hard maar kom je niet rond aan het eind van de maand? Het kan zomaar zijn dat je in een andere functie (veel) meer kan verdienen. Omdat het salaris meestal de bulk van het maandinkomen is, heeft dit de hoogste prioriteit als het gaat om het verhogen van de maandelijkse inkomsten. Kijk ook eens naar vacatures in andere werkvelden en vergelijk het salaris.

Toeslagen
Een aanvulling op het inkomen van de overheid. Er zijn vier soorten toeslagen. Huurtoeslag, Zorgtoeslag, Kindgebonden budget en Kinderopvangtoeslag. De eerstvolgende betaling van deze toeslagen is op:

dinsdag 20 december 2011*

*Let op! Er zijn een aantal wetswijzigingen (lees: subsidieverlagingen) voor 2012;

Huurtoeslag: Als de huur hoger is dan € 366,37 ontvangt u minder huurtoeslag.
Kinderopvangtoeslag: Iedereen krijgt minder kinderopvangtoeslag, hoeveel minder hangt af van de gezins situatie.
Kindgebonden budget: Als gevolg van het twee kinderen beleid is er minder geld voor elk volgend kind.
Zorgtoeslag: De inkomensgrenzen voor de zorgtoeslag zijn verlaagd.

Uitkering
AOW uitkering (65+): woensdag 21 december 2011

Studiefinanciëring
Onder de uitbetaling stufi van DUO / IBG valt de studiefinanciëring beroepsonderwijs, – hoger onderwijs en de tegemoetkoming scholieren (18+). De eerstvolgende betaling van de studiefinanciering is;

Woensdag 21 december 2011

Betaaldata stufi 2012:
dinsdag 24 januari, vrijdag 24 februari, vrijdag 23 maart, dinsdag 24 april, donderdag 24 mei, vrijdag 22 juni, dinsdag 24 juli, vrijdag 24 augustus, maandag 24 september, woensdag 24 oktober, vrijdag 23 november, vrijdag 21 december.

1 gedachte over “Bericht Betalingen December 2011”

  1. Ik vind dit echt heel erg, ik heb een weduwepensioen, en mijn huur is 426,- dus krijg ik minder huurtoeslag, kreeg ik voorheen 165,- huurtoeslag, is het nu 27,- dit is toch van de gekken, word er bij de beslastingdienst verteld dat je dan maar moet verhuizen naar een goedkopere woning, ik heb nu al geen geld om de maand door te komen laat staan dat ik moet verhuizen, waar haal ik in godsnaam al dit geld dan vandaan, en daarbij zijn er te weinig huizen die je voor 366,37 kan huren, ik wordt hier in ieder geval niet vrolijker op, het leven word zo een stuk minder, in iedergeval voor mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.