Maandlasten zorgverzekering en zorgtoeslag

De zorgtoeslag bedraagt ongeveer € 60,- per maand in 2010. Is het mogelijk om voor het maandbedrag van de zorgtoeslag een basisverzekering af te sluiten, ook volgend jaar?

Ja, dat kan. Er zijn verschillende zorgverzekeringen die hun basisverzekering aanbieden op het niveau van de zorgtoeslag. Het is wel van belang om ieder jaar in november (nu dus -dit weekend of nog beter onmiddelijk- het is toch slecht weer) te onderzoeken of het de moeite waard is om over te stappen.

Vaak zijn de goedkoopste zorgverzekeringen een jaar later een stuk duurder. Verhoging van het eigen risico kan dan nodig zijn om dezelfde lage maandlasten te houden.

De zorgverzekering met de laagste premie voor 2011 is AnderZorg van Menzis. De maandlasten van de verzekering worden volledig gedekt als u in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

update: Zilveren Kruis heeft een speciale studentenactie, als je een Zilveren Kruis Studentenverzekering afsluit, krijg je een ‘Beter Af Plus Polis’ (aanvullend pakket) voor maar € 1,- extra.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.