Alimentatie
Het uitgangspunt bij alimentatie is dat de ouders onderling afspraken maken over de maandelijkse betaling. Zodra de betalingsverplichtingen niet worden nagekomen door de ex-partner is het Landelijke Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) er voor om te helpen met de incasso van de opgelegde bijdrage.

alimentatie
Website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbedragen (LBIO)
Zodra er een betalingsachterstand is van een maand ter hoogte van ten minste tien euro kan het LBIO worden ingeschakeld. Het LBIO volgt een stappenplan van steeds ingrijpender maatregelen om het bedrag te innen. Zodra de betalingen via het LBIO lopen, storten zij het te ontvangen bedrag zo snel mogelijk.

Dit is in het kort hoe de betaling verloop via het LBIO. Op mijn.overheid.nl kunt u met uw DigID inloggen om uw actuele status te zien.

3 gedachten over “Alimentatie”


 1. Inkomsten & Uitgaven bijhouden?

  Inkomsten & Uitgaven bijhouden voor gevorden met uw Persoonlijke Financiële Balans.

 2. Hoi ik heb een vraag de hoeveelste wordt de alimentatie uitbetaald wanneer ziet mijn dochter dat op har rekening als ze 17 februari 18 is geworden?

  Mvg anoniem

 3. Helaas heb ik daar ook mee te maken, er wordt elke maand € 70,00 van mijn AOW ingehouden en het opgebouwde vakantiegeld komt er ook nog bij voor mijn Ex vrouw
  De reden is dat ik ben gestopt met alimentatie betalen dat zij verzwegen had, betreft inkomsten uit arbeid, en zij ook een AOW uitkering had.
  Dus het LBIO staat heel sterk
  Op dit moment staat er nog € 10.000 open dus ik moet nog heel oud worden voor alles is terugbetaald.
  Ondanks alles blijf ik lachen en roep altijd Berry is slank en gezond en financieel net niet aan de grond.

 4. Geachte,

  Ik ben het niet eens met dat gene wat u hier schrijft over de LBIO. Mijn dochter is al ruim 10 jaar bezig voor haar alimentatie, waarvan twee jaar bij de LBIO. Bij het lbio hebben in die tijd vijf personen aan haar zaak gewerkt,met resutaat nul,nul. Wel hebben ze een deurwaarder gehad, maar die sturen ze naar een postadres. Ik moet ze alles aanbrengen zelf doen ze totaal niets. Ze zijn nu weer beledigd, om dat ik ze een brief heb gestuurd, of ze nu eindelijk iets willen ondernemen, en dat is al weer 20 dagen geleden.

  Het bedrag waar het hier omgaat is inmiddels op gelopen tot ruim 11000 euro. Het L.B.I.O. laat in totaal niets meer van zich horen. En dat nog wel voor een overheids instantie. Wij hebben van onze kant er alles aangedaan zelfs een advocaat wat we moesten betalen, en die heeft zelfs nog zijn adres aan hun door gegeven, maar zij zeggen van niets te weten. MAG ik van u hier op een reactie krijgen? BIJ VOORBAAT MIJN DANK

  K.H. KOK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *