Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf, ook wel bekend als BPF Schoonmaak, is het pensioenfonds voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Alle werknemers die in deze branche werken dienen verplicht deel te nemen aan dit pensioenfonds.

Aangezien geld elk jaar minder waard wordt, de prijzen stijgen namelijk, wordt ook uw pensioen van BPF Schoonmaak minder waard. U kunt minder kopen met hetzelfde geld. Om dat te voorkomen, probeert het pensioenfonds voor het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf elk jaar de pensioenen te verhogen. Het verhogen kan alleen als het fonds daar genoeg geld voor heeft. Dat was in 2018 niet zo. Daarom zijn de pensioenen toen niet verhoogd.

De pensioenregeling van BPF Schoonmaak bestaat uit:

 • Ouderdomspensioen
 • Partnerpensioen
 • Bijzonder partnerpensioen
 • Wezenpensioen
 • Pensioenvrije pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid

Opbouwfase

Boven: website van BPF Schoonmaak met accounttoegang en pensioeninformatie.

Indien je in de schoonmaaksector werkt, dan neemt u automatisch deel aan BPF Schoonmaak.  Elke maand gaat een deel van uw bruto salaris naar uw pensioenpotje. Dit gebeurt automatisch en hoeft u niet voor te doen. Ook uw werkgever stopt elke maand geld in uw pensioenpotje. Het pensioenfonds zorgt voor uw geld en probeert een zo hoog mogelijk rendement voor u te behalen. Hoeveel pensioenpremie u dient te betalen, hangt van verschillende factoren af. Ook kan dit het ene jaar meer zijn dan het andere. Neem hiervoor contact op met uw werkgever.

Het is niet mogelijk om bij dit pensioenfonds aanvullend pensioen op te bouwen. Wel kunt u extra pensioen opbouwen buiten dit pensioenfonds om met onder andere lijfrenten, koopsommen, levensverzekeringen of kapitaalverzekeringen. U kunt hierover meer informatie vinden op pensioenverzekeraars.nl.

Schoonmaakpensioen

Zoals hierboven vermeld bestaat het schoonmaakpensioen uit verschillende soorten pensioenen, waaronder ouderdomspensioen en partnerpensioen. Ook heeft u in sommige gevallen recht op premievrije pensioenopbouw als u arbeidsongeschikt wordt. Of u hier ook daadwerkelijk recht heeft op heeft, wordt bepaald aan de hand van de toekenningsbrief van de WIA-uitkering van het UWV. Voor meer informatie hierover dient u contact op te nemen met het bedrijfstakpensioenfonds.

Uitbetaling

Als u via dit pensioenfonds pensioen ontvangt, dan ontvangt u rond de 19e van de maand uw pensioenuitkering. Per bank kan het verschillen wanneer uw pensioen op uw rekening staat. Betalingen kunnen verlaat zijn door het weekend of feestdagen. De actuele betaaldata kunt u in de reacties hieronder vinden.

Indien u weinig pensioen heeft opgebouwd, ook wel klein pensioen genoemd, dan kan het pensioenfonds dit afkopen. Dit kan alleen op het moment dat u met pensioen gaat. Afkopen houdt in dat u éénmalig een uitkering ontvangt en verder geen maandelijkse pensioenuitkeringen meer. Normaal pensioen kan niet afgekocht worden. Wat wel kan is waardeoverdracht. Waardeoverdracht komt voor als u in een andere sector gaat werken en dan het pensioen meeneemt naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Dit overdragen is geheel vrijwilliger.

Bouwt u pensioen op bij BPF Schoonmaak? Ontvangt u maandelijks pensioenuitkering van dit fonds? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

3 gedachten over “Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf”

 1. BPF Schoonmaak maakt in 2019 de pensioenen over op:

  -vrijdag 18 januari
  -dinsdag 19 februari
  -dinsdag 19 maart
  -vrijdag 19 april
  -maandag 20 mei
  -woensdag 19 juni
  -vrijdag 19 juli
  -maandag 19 augustus
  -donderdag 19 september
  -vrijdag 18 oktober
  -dinsdag 19 november
  -donderdag 19 december

 2. In 2018 worden op de volgende data uw pensioenuitkeringen uitbetaald:

  -vrijdag 19 januari
  -maandag 19 februari
  -maandag 19 maart
  -donderdag 19 april
  -vrijdag 18 mei
  -dinsdag 19 juni
  -donderdag 19 juli
  -maandag 20 augustus
  -woensdag 19 september
  -vrijdag 19 oktober
  -maandag 19 november
  -woensdag 19 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.