Stichting Pensioenfonds Medewerkers Apotheken

Pensioenfonds Medewerkers Apotheken, oftewel PMA, is het pensioenfonds voor medewerkers van apotheken. Alle medewerkers van openbare apotheken nemen verplicht deel aan de pensioenregeling van PMA. Dat geldt ook voor werknemers van organisaties die zich vrijwillig bij PMA hebben aangesloten. De afgelopen jaren stijgt het aantal deelnemers en in 2016 heeft PMA ruim 25.500 pensioenopbouwende deelnemers.

Opbouwfase
Indien u bij dit fonds pensioen opbouwt, wordt iedere maand een deel van uw brutosalaris door het fonds apart gezet. Het pensioenvermogen wordt door PMA belegdt. Dat is nodig om voldoende rendement te kunnen halen, zodat u een zo goed mogelijk pensioen krijgt voor uw premie. In 2018 betalen deelnemers 8,8% van hun salaris als pensioenpremie.

Bij dit pensioenfonds is het niet mogelijk om extra pensioen aan te vullen. Als u wilt sparen voor extra pensioen kunt u wel terecht bij andere financiële dienstverleners, bijvoorbeeld voor banksparen of om een verzekering of lijfrente af te sluiten. U kunt hierover meer informatie vinden op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen
PMA biedt verschillende pensioenproducten aan:

PMA
Impressie web portaal PMA met toegang account en pensioeninformatie.

  • Ouderdomspensioen
  • Nabestaandenpensioen
  • Anw-hiaatverzekering
  • WGA-hiaatverzekeringen

Uitbetaling
Uw apotheekpensioen wordt iedere maand rond de 25e gestort op de rekening van de pensioengerechtigde. In de maand april ontvangen gepensioneerden naast hun maandelijkse pensioen nog 8% vakantietoeslag. Het hangt van uw bank of wanneer u het bedrag daadwerkelijk op uw rekening gestort krijgt.

Als het pensioen lager is dan de wettelijke afkoopgrens (klein pensioen) en u bent langer dan twee jaar uit dienst, dan kunt u uw pensioen in één keer laten uitbetalen. Deze eenmalige uitkering die u dan ontvangt, wordt ook wel afkopen genoemd. Als u gaat werken bij een werkgever in een andere sector, dan kunt u uw pensioen naar de nieuwe pensioenuitvoerder overdragen. Dit heet waardeoverdracht en dit kan gevolgen hebben voor eventuele uitkeringen of toeslagen van de overheid.

Ontvangt u uw pensioen van PMA? Heeft u uw pensioen altijd op tijd op uw rekening staan? Plaats een reactie en deel uw positie/negatieve ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.