Bericht Betalingen Juni 2015

In juni zijn de meeste mensen al wel bezig met het plannen van hun vakantie. Al die vliegtickets en hotels zijn echter niet goedkoop! Wanneer u dat soort uitgaven doet, is het natuurlijk wel zo prettig als u precies weet wanneer u welke inkomsten kunt verwachten. Op die manier hoeft u niet haastig uw spaarrekening te plunderen om die vakantiebungalow te betalen, maar kunt u uw uitgaven handig plannen.

vakantie bungalow

Hieronder vindt u een aantal betalingen die u in de komende maand kunt verwachten. Ze staan gesorteerd op datum: de dingen die het snelst uitbetaald worden, staan bovenin de lijst. Ontbreekt er nog iets dat voor u belangrijk is? Laat het ons weten, dan voegen we het aan ons overzicht toe!

De Belastingdienst streeft er naar om uw teruggave binnen enkele dagen na ontvangst van uw definitieve aanslag over te maken.

Eerstvolgende Betalingen

  • Heeft u een hypotheek? Dan kunt u op de 15e van de maand de maandelijkse teruggave van de hypotheekrente verwachten.
  • Op 22 juni worden de meeste toeslagen uitbetaald door de Belastingdienst. Dit is iets later dan in de meeste maanden, omdat de 20e deze maand in het weekend valt. De toeslagen die op de 22e uitbetaald worden, zijn de zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget.
  • Als u een AOW-uitkering krijgt, kunt u dat geld op 23 juni op uw rekening verwachten. Wel kan die datum afwijken als u in het buitenland woont: het verschilt dan per land wanneer de AOW wordt gestort.
  • De studiefinanciering wordt woensdag 24 juni overgemaakt. Let op: het kan per bank verschillen wanneer het ook werkelijk op uw rekening staat. Bij sommige banken is er altijd een vertraging van een paar dagen, dus houd daar rekening mee!
  • De kinderbijslag wordt net ná de maand juni overgemaakt: op 1 juli, de eerste dag van het derde kwartaal. Als het goed is, staat het geld dezelfde dag nog op uw rekening.
  • Heeft u vóór 1 april uw belastingopgave geregeld? Dan krijgt u ergens in juni bericht van de Belastingdienst. U krijgt dan uw definitieve aanslag en hoort dus ook of u geld terugkrijgt. Is dat laatste het geval, dan streeft de Belastingdienst ernaar om dat bedrag binnen enkele dagen over te maken.
    Hebt u uw aangifte later in april of zelfs na 1 mei gedaan? Dan kan het zijn dat u nog wat langer moet wachten op uw aanslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.