Bericht Betalingen Mei 2015

Online en realtime uw inkomsten en uitgaven bijhouden is tegenwoordig steeds eenvoudiger. Door middel van een saldomelding kunt u een sms krijgen als er een bepaald bedrag wordt overgemaakt. Dit maandelijks bericht betalingen is er voor om u te helpen met het maken van een financiële planning. Wanneer komt uw salaris binnen? Wanneer krijg ik mijn vakantiegeld? Wanneer wordt mijn belastingteruggave uitbetaald?

bericht betalingen

Eerstvolgende Betalingen

Onderstaand een aantal veelgezochte betalingen in min of meer willekeurige volgorde. Wilt u voortaan graag meer betalingen in dit bericht betalingen teruglezen? Laat het dan alstublieft weten.

  • Vakantiegeld wordt meestal eind mei tegelijk met uw salaris uitbetaald. Lees meer over de Uitbetaling Vakantiegeld 2015 en de regels rond vakantiegeld.
  • Belastingteruggave van de Belastingdienst krijgt u meestal pas in de loop van de zomer. U kunt wel een voorschot voorlopige teruggave aanvragen als u denkt dat u voor het lopende belastingjaar in aanmerking komt voor belastingteruggaaf.
  • Kinderbijslag ontvangt u telkens na afloop van het kwartaal. De eerstvolgende kinderbijslag betaling van de SVB voor dit tweede kwartaal is woensdag 1 juli 2015.
  • Studiefinanciering van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) wordt sinds dit jaar vroeger uitbetaald als de reguliere betaaldag in het weekend valt. De eerstvolgende betaling is vrijdag 22 mei, dus vóór het weekeind begint.
  • Toeslagen worden door de Belastingdienst afdeling Toeslagen in mei uitbetaald op woensdag 20 mei 2015. Let op, de betaling daaropvolgend (maandag 22 juni) valt na het weekend. Houdt daar alvast rekening mee in verband met eventuele vakentieplannen. Deze betaaldata gelden voor Huurtoeslag, Zorgtoeslag, Kindgebonden budget en Kinderopvangtoeslag.
  • AOW pensioen wordt op donderdag 21 mei aanstaande uitgekeerd inclusief vakantiegeld.
  • Wilt u een voorschot aanvragen op uw salaris? Vorig jaar was de piek van salaris betalingen (inclusief vakantiegeld) aan het einde van de maand op 28, 29 en 30 mei. Dit jaar verwachten wij dat de meeste transacties op woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei. Zaterdag 30 mei kan het extra druk zijn in de winkelcentra in verband met de uitbetaling van het vakantiegeld.

De naar voren gehaalde betaaldata van DUO zijn hopelijk een goed voorbeeld voor andere instellingen en salarisverwerkers. De meeste mensen doen nog altijd op zaterdag hun boodschappen. Door hier rekening mee te houden bij het bepalen van de betaaldata voor het komende jaar is zowel de consument als de winkelier gebaat. De banken vinden dit misschien wat minder leuk, omdat er dan minder roodstand ontstaat. De Belastingdienst Toeslagen schuift de betaaldata die in het weekend vallen nog altijd door naar de eerstvolgende werkdag.

Inschrijven voor dit Bericht Betalingen

Blijft u graag op de hoogte van aankomende betalingen, schrijf u dan in voor mijn nieuwsbrief. Deze email nieuwsbrief met het bericht betalingen, incassonieuws en informatie over budgeteren wordt eens per maand verstuurd. Inschrijven is gratis. Sinds vandaag is het wel mogelijk om een kleine bijdrag over te maken via paypal als u de betaaldata op deze website waardeert en de realisatie van de informatievoorziening wilt ondersteunen. Help Cash Nederland is naast advertentieinkomsten afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ook helpen door uw mening of aanvullende feitelijke informatie te delen via het reactieformulier dat u onder elke pagina terug vindt.

2 gedachten over “Bericht Betalingen Mei 2015”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.