zorgtoeslag aanvragen 2020

Zorgtoeslag Aanvragen 18 jaar of ouder

Wanneer Zorgtoeslag Aanvragen?

Zorgtoeslag aanvragen 2020: Dit zijn de regels om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. Heel kort gezegd zijn er drie voorwaarden. Je moet meerderjarig zijn, een verplichte basis zorgverzekering regelen, en je mag niet te veel geld hebben. Hier volgen de belangrijkste regels;

• Je bent of wordt binnenkort 18 jaar
• Je hebt een Nederlandse Zorgverzekering afgesloten
• Je inkomen is lager dan € 30.481 als alleenstaande
• Je inkomen is lager dan € 38.945 voor jou en toeslagpartner samen
• Je bent Nederlander of hebt een geldige verblijfsvergunning
• Je vermogen is lager dan € 116.613 als alleenstaande
• Je inkomen is lager dan € 147.459 voor jou en toeslagpartner samen

Alles ok tot hier?

Mooi! Lees snel verder hoe je in drie stappen zorgtoeslag kunt aanvragen.

Hoe vraag ik zorgtoeslag aan?

Simpel! Ga naar zorgtoeslag.nl en bereken je maximale zorgtoeslag. Een belastingdeskundige bekijkt je gegevens om er zeker van te zijn dat je de voor jouw situatie maximale zorgtoeslag krijgt toegekend door de belastingdienst.

• Gegevens Verzamelen
• Zorgtoeslag Berekenen
• Zorgtoeslag Aanvragen

Je krijgt tot maximaal 1190 euro per jaar terug als je inkomen lager is dan 20.000 euro. Dat komt dus neer op 99 euro per maand. Als je een beetje handig shopt heb je al een zorgverzekering voor € 87,95 per maand.

Zorgtoeslag met terugwerkende kracht

Je mag later zorgtoeslag aanvragen voor 2020, zelfs tot 1 september 2021, maar waarom zou je wachten als je dit nu leest?

Soms kun je zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen voor de voorgaande jaren 2016, 2017, 2018 en 2019. Tenminste als je al 18 jaar of ouder was én een Zorgverzekering hebt afgesloten.

Je recht op zorgtoeslag en de hoogte ervan is afhankelijk van je inkomen. Als je zorgtoeslag krijgt is dat altijd een voorschot. Hou er dus rekening mee dat als je situatie in de loop van het jaar anders wordt omdat je fors meer gaat verdienen, of simpelweg begint met werken, dat je dan misschien zorgtoeslag moet terugbetalen.

Zorgtoeslag 2020 aanvragen voor je Zorgverzekering

Dat is natuurlijk van later zorg! En, laten we wel wezen, een luxeprobleem. Als je vandaag extra geld nodig hebt om rond te komen en de zorgtoeslag goed kunt gebruiken om je maandpremie van de zorgverzekering te betalen vraag dan direct zorgtoeslag aan!

(Even tussen twee haakjes, je kiest toch wel de goedkoopste studenten zorgverzekering als je alleen basiszorg nodig hebt?)

Ja, ik wil nu zorgtoeslag 2020 aanvragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.