Bericht Betalingen april 2019

Het is maandag 1 april en een nieuwe maand betekent natuurlijk een nieuw maandbericht. Dit maandbericht staat vol met de belangrijke betaaldata van deze maand, waaronder toeslagen van de SVB.  Door op de links in de tekst te klikken kunt u meer informatie over de specifieke betaaldata vinden. Op onze website kunt u meer andere betaaldata vinden.

UWV

Het UWV, of eigenlijk Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, is een overheidsinstantie dat verantwoordelijk is voor de uitbetaling van verschillende uitkeringen, zoals de WAO-, WAZ-, WIA- en de Wajong-uitkeringen. Deze uitkeringen worden deze maand op dinsdag 23 april uitbetaald. Het UWV is ook verantwoordelijk voor de uitbetaling van andere uitkeringen en regelingen, maar deze worden op afwijkende data overgemaakt. Klik hier voor meer informatie over het UWV.

SVB

De Sociale Verzekeringsbank, de SVB, betaald maandelijks verschillende regelingen uit. Dit jaar maken meer dan vijf miljoen Nederlanders gebruik van één of meer van deze regelingen. Voorbeelden van deze regelingen zijn het AOW-pensioen, nabestaandenuitkering, en, misschien wel de bekendste, de kinderbijslag. De AOW-uitkering en de nabestaandenuitkering worden op dinsdag 23 april uitbetaald. Vandaag, op 1 april, wordt de kinderbijslag voor het eerste kwartaal van 2019 overgemaakt. In veel gevallen worden de uitkeringen voor het einde van de dag op de rekening van de begunstigde bijgeschreven. Meer informatie over de SVB en de verschillende toeslagen kunt u hier lezen.

Belastingdienst

De Belastingdienst is niet alleen verantwoordelijk voor het innen en verwerken van belasting, maar neemt ook het uitbetalen van toeslagen voor hun rekening. Deze toeslagen zijn de huurtoeslag, de zorgtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag. De toeslagen dienen als bijdrage in de kosten van de huur, de zorg, enz. Dinsdag 23 april betaalt de Belastingdienst deze toeslagen uit. Het bedrag staat voor het einde van de dag op de rekening van de begunstigden. Klik hier voor meer gedetailleerde informatie over de genoemde toeslagen.

In dit maandbericht kunnen we helaas niet alle betaaldata van de maand april benoemen. Om alle betaaldata te bekijken, kunt u hier klikken. Indien u vragen heeft of ervaringen wilt delen, dan kunt u uw opmerkingen in een reactie hieronder plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.