Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Levensmiddelen

Het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Levensmiddelen, beter bekend als Bpf Foodservice, is het pensioenfonds voor medewerkers in groothandels van levensmiddelen.

De kosten van levensonderhoud stijgen jaarlijks, daarom probeert Bpf Foodservice jaarlijks de pensioenen te verhogen. Het verhogen van pensioenen wordt ook wel indexatie genoemd. Een indexatie is natuurlijk alleen maar mogelijk als het bedrijfstakpensioenfonds er financieel goed voor staat. Elk jaar kijkt het bestuur of de pensioenen verantwoordelijk verhoogd kunnen worden en met hoeveel. De afgelopen jaren had het fonds de pensioenen wel willen verhogen, maar dit was door de financiële positie niet mogelijk. De positie wordt langzaam wel steeds beter, dus misschien dat er in 2019 wel een verhoging van de pensioenen mogelijk is.

De pensioenregeling van dit bedrijfspensioenfonds is inclusief:

 • Ouderdomspensioen
 • Partnerpensioen
 • Wezenpensioen
 • Premievrije voortzetting bij arbeidsongeschiktheid

Let op, komt de medewerker te overlijden nadat hij/zij uit dienst is getreden? Dan vervalt het wezenpensioen. Daarnaast heeft de pensioenregeling ook geen pensioen bij arbeidsongeschiktheidspensioen, als u arbeidsongeschikt raakt krijgt u dus geen pensioen maar wel blijft uw pensioen premievrij opgebouwd worden.

Opbouwfase

Printscreen van de website van Bpf Foodservice met informatie voor werkgevers- en nemers.

Als u bij dit fonds pensioen opbouwt, dan betalen zowel u als uw werkgever voor uw toekomstige pensioen. Maandelijks wordt uw pensioenpremie van uw bruto salaris ingehouden. Vraag uw werkgever hoeveel hij/zij voor uw pensioenopbouw betaald. Hoeveel pensioenpremie u betaald kunt u vinden op uw salarisstrookje.

Indien u verwacht dat uw pensioen niet genoeg zal zijn als u met pensioen gaat, dan kunt u ervoor kiezen om extra aanvullend pensioen op te bouwen. Dit kan niet bij Bpf Foodservice maar dit kunt u wel zelf regelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een uitvaartverzekering of lijfrenteverzekering afsluiten. Kijk voor meer informatie over deze en andere verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl. Natuurlijk kunt u ook zelf geld apart zetten op een bankrekening voor later.

Foodservicepensioen

Het foodservicepensioen is volledige pensioenregeling, het enige wat er niet is inbegrepen is een arbeidsongeschiktheidspensioen. Voor meer informatie over uw (toekomstige) pensioen kunt u contact opnemen met Bpf Foodservice of met uw (ex-)werkgever.

Uitbetaling

Als u bij Bpf Foodservice pensioen heeft opgebouwd, dan ontvangt u elke maand op de 23ste uw pensioenuitkering. Het kan voorkomen dat u uw uitkering iets later binnen heeft, dit ligt dan aan uw bank aangezien banken geen opdrachten verwerken in het weekend en op feestdagen. Kijk hieronder in de reacties voor de meest actuele betaaldata.

Als u bij dit fonds klein pensioen heeft opgebouwd, dan wordt het pensioen meestal afgekocht. Bij ‘normale’ pensioenen, kunt u uw pensioen niet afkopen. Indien u van werkgever wisselt en van sector verandert, dan gaat u bij een nieuw pensioenfonds pensioen opbouwen. U kunt er dan voor kiezen om uw al opgebouwde pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder (dit noemt men waardeoverdracht) of u kunt ervoor kiezen om het bij Bpf Foodservice te laten staan.

Wat zijn uw ervaringen met dit pensioenfonds? Ontvangt u maandelijks op tijd uw pensioen? Of is de betaling altijd te laat? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

2 gedachten over “Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Levensmiddelen”

 1. De betaaldata van het Pensioen voor de groothandel in levensmiddelen (Foodservice pensioen) zijn als volgt in 2019:

  -woensdag 23 januari 2019
  -vrijdag 22 februari 2019
  -vrijdag 22 maart 2019
  -dinsdag 23 april 2019
  -donderdag 23 mei 2019
  -vrijdag 21 juni 2019
  -dinsdag 23 juli 2019
  -vrijdag 23 augustus 2019
  -vrijdag 23 september 2019
  -woensdag 23 oktober 2019
  -vrijdag 22 november 2019
  -vrijdag 20 december 2019

 2. De betaaldata van Bpf Foodservice in 2018 zijn:

  -maandag 22 januari
  -vrijdag 23 februari
  -vrijdag 23 maart
  -maandag 23 april
  -woensdag 23 mei
  -vrijdag 22 juni
  -maandag 23 juli
  -donderdag 23 augustus
  -vrijdag 21 september
  -dinsdag 23 oktober
  -vrijdag 23 november
  -donderdag 20 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.