Stichting Pensioenfonds Recreatie

De Stichting Pensioenfonds Recreatie staat beter bekend als Pensioenfonds Recreatie en is het pensioenfonds voor medewerkers in de recreatieve sector. Dit betekent dat deelname verplicht is voor de hele sector. Ondernemingen in de verblijfsrecreatie, buitensport en zweminrichtingen vallen binnen de recreatieve sector.

Door onder andere inflatie stijgen de kosten van levensonderhoud. Dit betekent dat u relatief minder te besteden heeft als de hoogte van uw pensioenuitkering niet verhoogt wordt (dit noemt men indexeren). Pensioenverhogingen zijn alleen mogelijk als de beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Recreatie voldoende is. Op dit moment is de dekkingsgraad onvoldoende, en zelfs zodanig laag dat de pensioenen de komende jaren waarschijnlijk niet geïndexeerd kunnen worden. Het is zelfs mogelijk dat de pensioenfonds de pensioenen moeten verlagen, als in de toekomst de financiële positie niet beter wordt.

De pensioenregeling van dit bedrijfspensioenfonds kan uit verschillende onderdelen bestaan, zoals:

 • Ouderdomspensioen
 • Wezenpensioen

De standaard pensioenregeling bevat geen partnerpensioen. Wel kan er bij de regeling gekozen worden voor een Anw-pensioen voor je partner. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw werkgever of het pensioenfonds.

Opbouwfase

Afbeelding: website van Pensioenfonds Recreatie met informatie voor werkgevers- en nemers.

Bij het opbouwen van uw pensioen, betaalt u pensioenpremie. Deze premie betaalt u maandelijks, en wordt automatisch ingehouden van het bruto maandsalaris. Daarnaast betaalt uw werkgever ook voor uw toekomstige pensioen. De hoogte van uw pensioenpremie kunt u op uw loonstrookje vinden.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u verwacht dat uw pensioen niet genoeg zal zijn als u met pensioen gaat. In een dergelijk geval kunt u ervoor kiezen om extra aanvullend pensioen op te bouwen. Dit kunt u zelf doen door bijvoorbeeld een uitvaartverzekering of lijfrenteverzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie over deze en andere verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl. Natuurlijk kunt u ook zelf geld apart zetten op een bankrekening voor later.

Recreatiepensioen

Het recreatiepensioen is een middelloonregeling. Wat er precies in uw pensioenregeling is inbegrepen hangt af van de keuze die uw werkgever heeft gemaakt. In sommige gevallen heeft u zelf inspraak in de regeling en kunt u bepaalde opties toevoegen, zoals een partnerpensioen. Neem voor vragen hierover contact op met Pensioenfonds Recreatie of uw (ex-)werkgever.

Uitbetaling

Als u bij Pensioenfonds Recreatie pensioen heeft opgebouwd, dan ontvangt u elke maand aan het eind van de maand uw pensioenuitkering. Het kan voorkomen dat u uw uitkering iets later binnen heeft, dit ligt dan aan feestdagen omdat banken dan geen betaalopdrachten verwerken. Kijk hieronder in de reacties voor de meest actuele betaaldata.Als u bij dit fonds klein pensioen heeft opgebouwd, dan wordt dit klein pensioen meestal door het fonds afgekocht. Bij ‘normale’ pensioenen, kunt u uw pensioen niet afkopen. Indien u van werkgever wisselt en van sector verandert, dan gaat u bij een nieuw pensioenfonds pensioen opbouwen. U kunt er dan voor kiezen om uw al opgebouwde pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Dit meenemen heet waardeoverdracht en is overigens niet verplicht.

Wat zijn uw ervaringen met dit pensioenfonds? Ontvangt u maandelijks uw pensioenuitkering op tijd? Of is de betaling vaak te laat? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

2 gedachten over “Stichting Pensioenfonds Recreatie”

 1. In 2019 betaalt Pensioenfonds Recreatie op de volgende data de pensioenen uit:

  – woensdag 23 januari
  – donderdag 21 februari
  – donderdag 21 maart
  – dinsdag 23 april
  – donderdag 23 mei
  – donderdag 20 juni
  – dinsdag 23 juli
  – donderdag 22 augustus
  – maandag 23 september
  – woensdag 23 oktober
  – donderdag 21 november
  – vrijdag 20 december

 2. De uitbetaaldata in 2018 zijn:

  -dinsdag 23 januari
  -donderdag 22 februari
  -donderdag 22 maart
  -maandag 23 april
  -woensdag 23 mei
  -donderdag 21 juni
  -maandag 23 juli
  -donderdag 23 augustus
  -donderdag 20 september
  -dinsdag 23 oktober
  -donderdag 22 november
  -donderdag 20 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.