Stichting De Samenwerking: Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf

Stichting De Samenwerking is de naam van het bedrijfstakpensioenfonds voor het slagersbedrijf, kortweg ook wel slagerspensioen genoemd. Het fonds regelt de pensioenen voor werknemers en oud-werknemers in het slagersbedrijf. Alle werknemers in deze branche zijn verplicht om deel te nemen aan dit pensioenfonds.

Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf probeert ieder jaar de pensioenen te verhogen met een toeslag (indexatie). De pensioenen zijn per 1 januari 2019 verhoogd met 0,31%, hoewel de levenskosten in het algemeen stegen met 1,5%. De financiële positie van het fonds was dit keer voldoende om wel een toeslag te geven. Eind van het jaar bekijkt het bestuur opnieuw of volgend jaar ook een toeslag kan worden gegeven.

De pensioenregeling van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf bestaat uit:

  • Ouderdomspensioen
  • Partnerpensioen
  • Wezenpensioen

Wordt u arbeidsongeschikt? Dan krijgt u geen aanvullend arbeidsongeschiktheidspensioen bij dit pensioenfonds. De pensioenregeling bevat alleen ouderdoms-, partner- en wezenpensioen.

Opbouwfase

Afbeelding: website van het pensioenfonds met informatie voor werkgevers en werknemers.

De pensioenregeling van dit fonds is een middelloonregeling. Dat betekent dat het slagerspensioen wordt berekend over het salaris dat een werknemer gemiddeld hebt verdiend toen hij/zij in de sector werkzaam was. Voor het pensioen betaalt de werknemer samen met de werkgever maandelijks een premie. Beide premies worden automatisch aan het pensioenfonds betaald. Hoeveel u als werknemer betaalt is terug te vinden op uw loonstrookje. Neem voor vragen contact op met uw werkgever.

Het is niet mogelijk om bij het slagerspensioenfonds aanvullend pensioen op te bouwen. Wel kunt u zelf extra pensioen opbouwen, bijvoorbeeld door zelfs elke maand geld apart te zetten op een spaarrekening. Ook kunt u bepaalde verzekeringen afsluiten, zoals een lijfrente- of kapitaalverzekering. Kijk voor meer informatie over een lijfrenteverzekering op pensioenverzekeraars.nl.

Arbeidsongeschikt

Het bedrijfstakpensioenfonds voor het slagersbedrijf biedt een heel zeer basis pensioenreglement aan. Zo bevat het slagerspensioen bijvoorbeeld geen arbeidsongeschiktheidspensioen. Wel heeft u bij arbeidsongeschiktheid waarschijnlijk recht op premievrije pensioenopbouw. Dit is alleen het geval als u meer dan 35% arbeidsongeschikt bent. U blijft dan gewoon pensioen opbouwen, terwijl u geen premie betaalt. Neem voor vragen hierover contact op met uw werkgever of uw pensioenfonds.

Uitbetaling

Indien u pensioen krijgt van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf, dan krijgt u dit pensioen doorgaans rond de 1e van de maand. U ontvangt uw pensioenuitkering dus vooraf. Elk jaar ontvangt u bericht over wanneer uw pensioenen precies overgemaakt worden. Om dit moment zijn de actuele betaaldata (nog) niet bekend.

Indien u weinig pensioen heeft opgebouwd, ook wel klein pensioen genoemd, dan kan het pensioenfonds dit afkopen. Dit kan alleen op het moment dat u met pensioen gaat. U ontvangt dan éénmalig een uitkering en verder geen maandelijks pensioen meer. Als u in een andere sector gaat werken dan kunt u ervoor kiezen om het tot dan toe opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht en is geheel vrijwillig.

Bouwt u pensioen op bij Stichting De Samenwerking? Ontvangt u uw pensioenuitkering altijd op tijd? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Eén gedachte over “Stichting De Samenwerking: Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.