Stichting De Samenwerking: Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf


Stichting De Samenwerking is de naam van het pensioenfonds voor het slagersbedrijf, kortweg ook wel slagerspensioen genoemd. Het fonds regelt de pensioenen voor werknemers en oud-werknemers in het slagersbedrijf. Alle werknemers in deze branche zijn verplicht om deel te nemen aan dit pensioenfonds.

Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf probeert ieder jaar de pensioenen te verhogen met een toeslag (indexatie). De dekkingsgraad was in november 2021 112,4% en daarom wordt pensioen van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf per 1 januari 2022 (over het jaar 2021) niet verhoogd. De financiële positie van het fonds is niet voldoende om een toeslag te geven. Aan het einde van het jaar bekijkt het bestuur opnieuw of volgend jaar ook een toeslag kan worden gegeven.

De pensioenregeling van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf bestaat uit:

 • Ouderdomspensioen
 • Partnerpensioen
 • Wezenpensioen

Word je arbeidsongeschikt? Dan krijg je geen aanvullend arbeidsongeschiktheidspensioen bij dit pensioenfonds. De pensioenregeling bevat alleen ouderdoms-, partner- en wezenpensioen.

Opbouwfase Pensioenfonds Slagersbedrijf

Afbeelding: website van het slagerspensioen. info over Pensioenfonds slagersbedrijf
Afbeelding: website van het pensioenfonds met informatie voor werkgevers en werknemers.

De pensioenregeling van dit fonds is een middelloonregeling. Dat betekent dat het slagerspensioen wordt berekend over het salaris dat een werknemer gemiddeld heeft verdiend toen hij/zij in de sector werkzaam was. Voor het pensioen betaalt de werknemer samen met de werkgever maandelijks een premie. Beide premies worden automatisch aan het pensioenfonds betaald. Hoeveel je als werknemer betaalt is terug te vinden op je loonstrookje. Neem voor vragen contact op met jouw werkgever.

Het is niet mogelijk om bij het slagerspensioenfonds aanvullend pensioen op te bouwen. Wel kun je zelf extra pensioen opbouwen, bijvoorbeeld door zelf elke maand geld apart te zetten op een spaarrekening. Ook kun je bepaalde verzekeringen afsluiten, zoals een lijfrente- of kapitaalverzekering. Kijk voor meer informatie over een lijfrenteverzekering op pensioenverzekeraars.nl.

Arbeidsongeschikt

Het bedrijfstakpensioenfonds voor het slagersbedrijf biedt een zeer basis pensioenreglement aan. Zo bevat het slagerspensioen bijvoorbeeld geen arbeidsongeschiktheidspensioen. Wel heb je bij arbeidsongeschiktheid waarschijnlijk recht op premievrije pensioenopbouw. Dit is alleen het geval als je meer dan 35% arbeidsongeschikt bent. Je blijft dan gewoon pensioen opbouwen, terwijl je geen premie betaalt. Neem voor vragen hierover contact op met je werkgever of je pensioenfonds.

Uitbetaling Pensioenfonds Slagersbedrijf

Indien je pensioen krijgt van het pensioenfonds voor het slagersbedrijf, dan krijg je dit pensioen doorgaans rond de 1e van de maand. Je ontvangt jouw pensioenuitkering dus vooraf. Elk jaar ontvang je bericht over wanneer je pensioenen precies overgemaakt worden.

Indien je weinig pensioen hebt opgebouwd, ook wel klein pensioen genoemd, dan kan het pensioenfonds dit afkopen. Dit kan alleen op het moment dat je met pensioen gaat. Je ontvangt dan éénmalig een uitkering en verder geen maandelijks pensioen meer. Als je in een andere sector gaat werken dan kun je ervoor kiezen om het tot dan toe opgebouwde pensioen meenemen naar je nieuwe pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht en is geheel vrijwillig.

Bouw je pensioen op bij Stichting De Samenwerking?
Ontvangt je jouw pensioenuitkering altijd op tijd?
Plaats een reactie en deel jouw positieve of negatieve ervaring met ons!

8 gedachten over “Stichting De Samenwerking: Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Pensioenfonds voor het Slagersbedrijft maakt uw pensioenuitkering maandelijks rond de 1ste van de maand naar uw bankrekening over. Per bank kan er verschil zijn in de datum waarop het pensioen op uw rekening staat. Feestdagen kunnen voor vertraging zorgen.

  In 2022 valt de 1ste van de maand op:

  Zatedag 1 januari 2022
  Dinsdag 1 februari 2022
  Dinsdag 1 maart 2022
  Vrijdag 1 april 2022
  Zondag 1 mei 2022
  Woensdag 1 juni 2022
  Vrijdag 1 juli 2022
  Maandag 1 augustus 2022
  Donderdag 1 september 2022
  Zaterdag 1 oktober 2022
  Dinsdag 1 november 2022
  Donderdag 1 december 2022

 2. Mijn pensioengerechte leeftijd is 66 jaar en 7 maanden leeftijd nu 65). Ik krijg een overzicht waarin die door het pensioenfonds op 68 is gesteld. Mijn contract loopt ook af op die 66 jaar en 7 maanden. Dus ik heb nu ????? Graag enige uitleg!

 3. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Vanaf je pensioneringsdatum krijgt je iedere maand een uitkering van het pensioenfonds Slagersbedrijf. Je krijgt pensioen vanaf de 1ste dag van de maand waarin je met pensioen gaat. Rondt de 1e van de maand wordt het pensioen overgemaakt. Per bank kan er verschil zijn in de datum waarop het pensioen op je rekening staat. Feestdagen kunnen voor vertraging zorgen. Je krijgt deze uitkering zolang je leeft.

  1. We hebben een brief ontvangen dat de pensioen leeftijd is gewijzigd naar 68 jaar, terwijl mijn pensioen met 67 begint. Normaal zou mijn pensioen gerechtigde datum met 66 jaar en 7 maanden zijn.

   Groet,

   Kick Wendt

 4. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  Het pensioenfonds Slagersbedrijf maakt uw pensioenuitkering maandelijks rond de 1ste van de maand naar u over. Per bank kan er verschil zijn in de datum waarop het pensioen op uw rekening staat. Feestdagen kunnen voor vertraging zorgen.

  1. 24 sept. 2019 was ik 66 jaar en 4 maanden en toen ging mijn AOW uitkering in.
   Ben ik verplicht tot deelname aan de pensioenregeling voor slagers nu ik weer ben gaan werken en over
   7 maanden 67 jaar wordt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.