Stichting Bedrijfspensioenfonds voor het Bakkersbedrijf

Stichting Bedrijfspensioenfonds voor het Bakkersbedrijf wordt ook wel het Bakkers Pensioenfonds genoemd. Dit pensioenfonds is verplicht voor alle mensen die werkzaam zijn in de bakkersbranche, dus zowel brood- als banketbakkers. Als u in een bedrijf werkzaam bent die hoofdzakelijk (meer dan 50%) werkt met brood, banket, andere bakkersartikelen, halffabrikanten van bakkersartikelen of chocoladeartikelen, dan hoort het bedrijf in de bakkersbranche.

De pensioenpremies die deelnemers elke maand aan het Bakkers Pensioenfonds betalen, worden in aandelen en obligaties geïnvesteerd. Als de financiële positie van het fonds het toelaat, wordt het pensioen verhoogt. Omdat in 2017 en 2018 de dekkingsgraad onvoldoende was, zijn de pensioenen toen niet verhoogd. Elk jaar wordt opnieuw gekeken of dat de pensioen verhoogd kunnen worden.

Opbouwfase
Als u in de bakkersbranche werkt dan bouwt u via uw werkgever pensioen op bij het bedrijfspensioenfonds voor het bakkersbedrijf. Deze premie wordt automatisch elke maand van uw salaris ingehouden, hier hoeft u verder dus niet voor te doen. Uw pensioen wordt opgebouwd door zowel u als uw werkgever. Het maandelijkse percentage dat u als deelnemer betaalt, bedraagt momenteel 8,85%. Uw werkgever betaalt een percentage dat bijna het dubbele is dan het deel dat u betaalt.

In principe kunt u bij het bakkers pensioenfonds geen aanvullend pensioen opbouwen. Als bovengemiddeld salaris heeft, dan bieden sommige werkgevers binnen het bakkersbedrijf wel de mogelijkheid om meer pensioen op te bouwen, via een speciale excedentregeling. U kunt wel buitenom het bedrijfstakpensioenfonds uw pensioen aanvullen. Dit kan met bijvoorbeeld lijfrenteverzekeringen. Deze dient u zelf bij bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij af te sluiten. Kijk voor meer informatie over dit soort verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen
De pensioenregeling van het bedrijfspensioenfonds voor het bakkersbedrijf is inclusief:

Printscreen van de website van het Bakkers Pensioenfonds met inlogknop en informatie.

 • Ouderdomspensioen
 • Partner- en wezenpensioen
 • Premievrije opbouw bij arbeidsongeschiktheid

Uitbetaling
Als u uw pensioen van dit pensioenfonds krijgt, dan ontvangt u iedere maand uw pensioen. De pensioenuitkeringen worden rond de 22e van de maand bijgeschreven. De exacte datum is afhankelijk van uw bank. Rond de feestdagen kan het pensioen ook later op uw rekening staan. Houd er tevens rekening mee dat u geen vakantiegeld ontvangt, aangezien dit al in de maandelijkse pensioenen verwerkt zit.  De actuele betaaldata kunt u hieronder in de reacties vinden.

Afkopen is bij het Bakkers Pensioenfonds niet meer mogelijk. Ook klein pensioen kan niet meer afgekocht worden. Als u van sector, en dus van pensioenfonds, verandert, dan gaat uw pensioen altijd over naar de nieuwe pensioenuitvoerder. Dit overdragen van het (opgebouwde) pensioen noemt men waardeoverdracht. Goed om te weten: waardeoverdracht is alleen mogelijk als het pensioenfonds een minimale dekkingsgraad van 100% heeft.

Werkt u in een bakkersbedrijf? Of ontvangt u uw pensioen via het Bakkers Pensioenfonds? Wat zijn uw ervaringen? Laat het ons weten wat u van uw pensioenfonds vindt door een reactie te plaatsen!

5 gedachten over “Stichting Bedrijfspensioenfonds voor het Bakkersbedrijf”

 1. Betaaldata Bakkerspensioen in 2019:

  -dinsdag 23 januari
  -donderdag 21 februari
  -donderdag 21 maart
  -dinsdag 23 april
  -donderdag 23 mei
  -donderdag 20 juni
  -dinsdag 23 juli
  -donderdag 22 augustus
  -maandag 23 september
  -woensdag 23 oktober
  -donderdag 21 november
  -vrijdag 20 december

 2. Ik heb vanaf 1960 tot 1970 bij verschillende brood en banket bedrijven gewerkt o.a. Scheffers in r,dam maar heb nooit iets gehoord van mijn pensioen?mijn naam in K.Valk geboren op 10-08-1941 in Voorburg ik zou graag wat inlichtingen willen hebben want ik heb daar recht op. hoogachtend K.Valk

  1. Wij hebben op deze site geen inzage in uw individuele pensioengegevens en publiceren alleen de betaaldata van pensioenuitkeringen.

   Op mijnpensioenoverzicht.nl kunt u zien welke pensioenen er voor u beheerd worden. Staat het pensioen van een bepaalde werkgever (of werkgevers) er niet tussen, dan kan het zijn dat het opgebouwde pensioen is overgedragen naar het pensioenfonds van een volgende werkgever als dat in een andere bedrijfstak is.

 3. De pensioenuitkering wordt in 2018 op de volgende dagen overgemaakt:

  Maandag 23 april
  Woensdag 23 mei
  Donderdag 21 juni
  Maandag 23 juli
  Donderdag 23 augustus
  Donderdag 20 september
  Dinsdag 23 oktober
  Donderdag 22 november
  Donderdag 20 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.