Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie is een fonds dat het betonpensioen regelt voor werknemers in de betonproductenindustrie. Alle werknemers in deze sector nemen automatisch deel aan dit pensioenfonds. Bpf Betonproductenindustrie probeert elk jaar de pensioenuitkeringen te verhogen. Pensioenverhogingen zijn alleen mogelijk als de financiële positie van het pensioenfonds het toelaat. De afgelopen zijn de pensioenen niet verhoogd (ook niet verlaagd overigens).

Opbouwfase

betonpensioen
Boven: website van het betonpensioenfonds met inlogmogelijkheid en pensioeninformatie.

Als u in de betonproductenindustrie werkt dan bouwt u via uw werkgever pensioen op bij dit pensioenfonds. De premie die u dient te betalen voor uw toekomstige pensioen wordt elke maand van uw salaris ingehouden. Ook uw werkgever betaalt premie voor uw pensioen. Hoeveel pensioenpremie u dient te betalen, hangt van verschillende factoren af. Ook kan dit het ene jaar meer zijn dan het andere. Neem hiervoor contact op met uw werkgever.

Het is mogelijk om bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie aanvullend pensioen op te bouwen. Dit moet u wel met uw werkgever overleggen en dit extra aanvullen gebeurt via de excedentregeling. Indien u wenst om buiten het pensioenfonds om extra pensioen op te bouwen, heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u sparen of bepaalde verzekeringen afsluiten, waaronder een kapitaalverzekering. Kijk voor informatie over dit soort verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen

Het betonpensioen bevat de volgende soorten pensioen:

 • Ouderdomspensioen
 • Partnerpensioen
 • Wezenpensioen

Uitbetaling

Bpf Betonproductenindustrie maakt de pensioenuitkeringen maandelijks voor de 25e over. Per bank kan het verschillen wanneer het pensioen op uw rekening staat. Aangezien het vakantiegeld al in de maandelijkse uitkeringen zijn verrekend, wordt er niet apart vakantiegeld uitbetaald.

Indien u weinig pensioen heeft opgebouwd, ook wel klein pensioen genoemd, dan kan Bpf Betonproductenindustrie dit afkopen. Dat betekent dat u eenmalig een uitkering ontvangt en geen maandelijkse uitkeringen als u met pensioen gaat. Indien u een in nieuwe sector gaat werken buiten de betonindustrie dan gaat u bij een ander pensioenfonds pensioen opbouwen. U kunt er dan voor kiezen om of het opgebouwde pensioen te laten staan of om het pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Deze waardeoverdracht is niet verplicht maar kans soms wel financieel aantrekkelijk zijn.

Bouwt u pensioen op bij het betonpensioenfonds? Of ontvangt u maandelijks uw pensioen van dit fonds? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

2 gedachten over “Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie”

 1. goedemiddag, even een vraagje, mijn ex-man word 29 maart 67 jaar en krijgt dan pensioen, ik ben vanaf 20 mei 1974 tot 6 juli 1988 met hem getrouwd geweest krijg ik dan ook een gedeelte van het pensioen opgebouwd in de betonindustrie? ik hoor daar namelijk niets van.

 2. De precieze betaaldata betonpensioen zijn niet bekend, maar de 25ste van de maand valt in 2019 op de volgende dagen:

  -vrijdag 25 januari
  -maandag 25 februari
  -maandag 25 maart
  -donderdag 25 april
  -zaterdag 25 mei*
  -dinsdag 25 juni
  -donderdag 25 juli
  -zondag 25 augustus*
  -woensdag 25 september
  -vrijdag 25 oktober
  -maandag 25 november
  -woensdag 25 december*

  *hoewel er technisch geen enkel argument meer is om automatisch ingeplande betalingen niet in het weekend of op feestdagen uit te voeren zorg dit in de praktijk soms nog voor vertragingen. Wij horen graag of u uw betaling tijdig ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.