Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie is een fonds dat het betonpensioen regelt voor werknemers in de betonproductenindustrie. Alle werknemers in deze sector nemen automatisch deel aan dit pensioenfonds. Bpf Betonproductenindustrie probeert elk jaar de pensioenuitkeringen te verhogen. Pensioenverhogingen zijn alleen mogelijk als de financiële positie van het pensioenfonds het toelaat. De afgelopen zijn de pensioenen niet verhoogd (ook niet verlaagd overigens).

Opbouwfase

betonpensioen
Boven: website van het betonpensioenfonds met inlogmogelijkheid en pensioeninformatie.

Als u in de betonproductenindustrie werkt dan bouwt u via uw werkgever pensioen op bij dit pensioenfonds. De premie die u dient te betalen voor uw toekomstige pensioen wordt elke maand van uw salaris ingehouden. Ook uw werkgever betaalt premie voor uw pensioen. Hoeveel pensioenpremie u dient te betalen, hangt van verschillende factoren af. Ook kan dit het ene jaar meer zijn dan het andere. Neem hiervoor contact op met uw werkgever.

Het is mogelijk om bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie aanvullend pensioen op te bouwen. Dit moet u wel met uw werkgever overleggen en dit extra aanvullen gebeurt via de excedentregeling. Indien u wenst om buiten het pensioenfonds om extra pensioen op te bouwen, heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u sparen of bepaalde verzekeringen afsluiten, waaronder een kapitaalverzekering. Kijk voor informatie over dit soort verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen

Het betonpensioen bevat de volgende soorten pensioen:

  • Ouderdomspensioen
  • Partnerpensioen
  • Wezenpensioen

Uitbetaling

Bpf Betonproductenindustrie maakt de pensioenuitkeringen maandelijks voor de 25e over. Per bank kan het verschillen wanneer het pensioen op uw rekening staat. Aangezien het vakantiegeld al in de maandelijkse uitkeringen zijn verrekend, wordt er niet apart vakantiegeld uitbetaald.

Indien u weinig pensioen heeft opgebouwd, ook wel klein pensioen genoemd, dan kan Bpf Betonproductenindustrie dit afkopen. Dat betekent dat u eenmalig een uitkering ontvangt en geen maandelijkse uitkeringen als u met pensioen gaat. Indien u een in nieuwe sector gaat werken buiten de betonindustrie dan gaat u bij een ander pensioenfonds pensioen opbouwen. U kunt er dan voor kiezen om of het opgebouwde pensioen te laten staan of om het pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Deze waardeoverdracht is niet verplicht maar kans soms wel financieel aantrekkelijk zijn.

Bouwt u pensioen op bij het betonpensioenfonds? Of ontvangt u maandelijks uw pensioen van dit fonds? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.