Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Handel in Bouwmaterialen

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Handel in Bouwmaterialen, afgekort als Bpf HiBiN, is het pensioenfonds voor zij die werken in de bouwmaterialenhandel.  Mensen die in deze sector werken, zijn verplicht om aan dit bedrijfstakpensioenfonds deel te nemen en er pensioen op te bouwen.

Bpf HiBin probeert zoveel als mogelijk om de pensioenen gelijk te houden met de koopkracht. Dit betekent dat het pensioenfonds probeert om de pensioenen samen met de inflatie te laten stijgen. Zo hebben gepensioneerden altijd hetzelfde te besteden en hoeven zij niks in te leveren. Een dergelijke pensioenverhoging kan het pensioenfonds voor de bouwmaterialen alleen uitvoeren als de financiële positie van het fonds goed is. In 2018 ligt de dekkingsgraad rond de 104% dat betekent dat het bedrijfspensioenfonds voldoende financiële middelen heeft om alle gepensioneerden van hun pensioen te voorzien. Dit percentage wijzigt altijd, dus dit geeft geen garantie voor de toekomst.

De pensioenregeling bij pensioenfonds HiBiN bevat de volgende elementen:

 • ouderdomspensioen
 • nabestaandenpensioen (alleen als u op moment van overlijden bij dit fonds pensioen opbouwde)
 • pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid (geen arbeidsongeschiktheidspensioen)

Opbouwfase

Boven: printscreen van de website van Bpf HiBiN met alle gedetailleerde pensioeninformatie voor werknemers en werkgevers.

Elk jaar dat u in de bouwmaterialenhandel werkt, bouwt u pensioen op. Dit gebeurt automatisch en de pensioenpremie wordt elke maand van uw bruto salaris ingehouden. De hoogte van zowel de pensioenpremie als van het te ontvangen pensioen worden bepaald door uw salaris. Het pensioen dat u uiteindelijk van Bpf HiBiN ontvangt, is gebaseerd op hoeveel u gemiddeld verdiende en hoelang u bij dit fonds pensioen heeft opgebouwd (hoelang u premie betaalde).

Het kan natuurlijk zijn dat u meer te besteden wilt hebben als u met pensioen gaat, helaas kunt u bij dit pensioenfonds geen extra (aanvullend) pensioen opbouwen. Wel kunt u dit buiten het pensioenfonds om doen, met bijvoorbeeld kapitaalverzekeringen of een lijfrenteverzekeringen. Voor meer informatie over dit soort verzekeringen kunt u op pensioenverzekeraars.nl.

Bouwmaterialenhandelpensioen

Het pensioen van dit bedrijfstakpensioenfonds is een basispensioenregeling. Dat betekent dat het pensioen berekend is op basis van het gemiddelde salaris dat de werknemer heeft verdiend tijdens zijn/haar loopbaan in de branche voor handel in bouwmaterialen. Als de medewerker van branche/sector wisselt, dan wordt er ook van pensioenfonds verandert.

Uitbetaling

Als u bij dit fonds pensioen heeft opgebouwd en tevens uw pensioen via dit pensioenfonds ontvangt, dan ontvangt u maandelijks uw pensioenuitkering. In de reacties hieronder kunt u de meest actuele betaaldata vinden. De datum van bijschrijving op uw rekening is doorgaans de eerstvolgende werkdag na de betaaldatum. Let op, de pensioenuitkering kent geen jaarlijkse uitkering van het vakantiegeld.

Als u weinig pensioen heeft opgebouwd, ook wel klein pensioen genoemd, dan kunt u in bepaalde gevallen uw pensioen in één keer uit laten betalen. Voor deze pensioenafkoop geldt een wettelijke grens en deze wijzigt jaarlijks. Als u van sector wisselt, dan kunt u het pensioen dat u bij Bpf HiBin heeft opgebuwd, meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.

Heeft u ervaring met het bedrijfstakenpensioenfonds voor de handel in bouwmaterialen? Bouwt u bij dit fonds pensioen op? Ontvangt u uw pensioenuitkering op tijd of juist te laat? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

2 gedachten over “Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Handel in Bouwmaterialen”

 1. De betaaldata van het Bouwmaterialen Pensioen (HiBiN) zijn in 2019 de volgende:

  -donderdag 24 januari
  -vrijdag 22 februari
  -vrijdag 22 maart
  -woensdag 24 april
  -vrijdag 24 mei
  -maandag 24 juni
  -woensdag 24 juli
  -vrijdag 23 augustus
  -dinsdag 24 september
  -donderdag 24 oktober
  -vrijdag 22 november
  -woensdag 18 december

 2. In 2018 zijn de betaaldata op of rond de volgende data:

  -woensdag 24 januari
  -vrijdag 23 februari
  -vrijdag 23 maart
  -dinsdag 24 april
  -donderdag 24 mei
  -vrijdag 22 juni
  -dinsdag 24 juli
  -vrijdag 24 augustus
  -maandag 24 september
  -woensdag 24 oktober
  -vrijdag 23 november
  -maandag 17 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.