Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten

De Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten, beter bekend als StiPP, is het pensioenfonds voor uitzendkrachten, gedetacheerden en payrollers. Dat betekent dat medewerkers in de flexbranche verplicht moeten deelnemen aan dit fonds.

De pensioenopbouwenden betalen maandelijks een premie, pensioenpremie, die in verschillende dingen geïnvesteerd worden om zo een rendement te behalen en uiteindelijk pensioenuitkeringen te kunnen uitkeren. De hoogte van de pensioenpremie is niet altijd hetzelfde, vaak stijgen dit jaarlijks. Dit geldt ook voor de pensioenuitkeringen. StiPP probeert om jaarlijks de pensioenen te laten verhogen maar dit is niet altijd mogelijk door onder andere de financiële positie van het fonds.

Opbouwfase

Afbeelding: startpagina van de website van StiPP met accounttoegang en informatie voor werknemers, -gevers en gepensioneerden.

Als u als uitzendkracht of payroller werkt dan bouwt u waarschijnlijk pensioen op bij StiPP. Dit opbouwen gebeurt automatisch en wordt via uw werkgever geregeld, u hoeft hier zelf dus niets voor te doen. Maandelijks wordt een bepaald bedrag, de pensioenpremie, van uw bruto salaris ingehouden. Niet u, ook uw werkgever draagt bij aan uw pensioenopbouw. Hoeveel pensioenpremie u betaalt kunt u vinden op uw loonstrook, voor vragen hierover kunt u contact opnemen met uw werkgever of pensioenfonds.

Indien u verwacht dat uw opgebouwde pensioen niet genoeg zal zijn, dan kunt u op verschillende manieren uw pensioen aanvullen. Dit kunt u doen met onder andere lijfrenten, koopsommen, levensverzekeringen of kapitaalverzekeringen. U kunt hierover meer informatie vinden op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen

StiPP heeft twee pensioenregelingen: een basis- en plusregeling. U heeft eerst een wachttijd van 26, waarna u pensioen begint op te bouwen volgens de basisregeling. Na 1 jaar pensioen te hebben opgebouwd, gaat de opbouw automatisch over naar de plusregeling. Zowel de basisregeling als de plusregeling bevatten geen partnerpensioen en werkeloosheidsverzekering.

Uitbetaling

Bij StiPP ontvangt u maandelijks uw pensioenuitkering. De data waarop u deze krijgt uitbetaald verschilt, maar uw pensioen staat uiterlijk op de 24e van elke maand op uw rekening. Het verschilt per bank wanneer het geld daadwerkelijk op uw rekening wordt bijgeschreven. De actuele betaaldata kunt u hieronder in de reacties vinden.

Is uw pensioenkapitaal een klein pensioen? Dan mag StiPP na twee jaar uw opgebouwde pensioen in één keer uitbetalen. Dit wordt afkoop genoemd. Indien u geen klein pensioen heeft, is afkopen niet mogelijk. Als u werkloos wordt of in een andere bedrijfstak gaat werken, dan zult u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen gaan opbouwen. U kunt er voor kiezen om uw pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Dit dient men via het nieuwe pensioenfonds te regelen en wordt ook wel waardeoverdracht genoemd.

Ontvangt u uw pensioen van dit pensioenfonds? Is uw pensioen altijd op tijd binnen? Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen!

2 gedachten over “Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten”

 1. In 2019 maakt StiPP op de volgende data de pensioenen over:

  -donderdag 24 januari
  -donderdag 21 februari
  -donderdag 21 maart
  -woensdag 24 april
  -donderdag 23 mei
  -maandag 24 juni
  -woensdag 24 juli
  -donderdag 22 augustus
  -dinsdag 24 september
  -donderdag 24 oktober
  -donderdag 21 november
  -donderdag 19 december

 2. In 2018 worden de pensioenuitkeringen op de volgende data overgemaakt:

  -woensdag 24 januari
  -donderdag 22 februari
  -donderdag 22 maart
  -donderdag 24 april
  -donderdag 24 mei
  -donderdag 21 juni
  -dinsdag 24 juli
  -donderdag 23 augustus
  -maandag 24 september
  -woensdag 24 oktober
  -donderdag 22 november
  -donderdag 20 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.