Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Vlakglas, de Groothandel in Verf, het Glasbewerkings- en het Glazeniersbedrijf


Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Vlakglas, de Groothandel in Verf, het Glasbewerkings- en het Glazeniersbedrijf, afgekort BPFV, zorgt voor de pensioenen van de werknemers in de vlakglasbranche.

De werknemers in de vlakglasbranche zijn verplicht om aan dit pensioenfonds deel te nemen. Elke maand betalen zowel de werknemers als de werkgevers pensioenpremie. De premie wordt ingehouden van het bruto maandsalaris van de werknemers. Het pensioenfondsbestuur heeft voor 2021 de premie voor de basisregeling vastgesteld op 32,0% van de pensioengrondslag. De precieze hoogte van de premie is terug te vinden op het loonstrookje. De werkgever betaalt ook pensioenpremie, indien u hier vragen overheeft, kunt u contact op te nemen met uw werkgever.

Pensioenverhoging

Printscreen van BPFV website met inlogknop en pensioeninformatie voor werkgevers en -nemers.
Printscreen van BPFV website met inlogknop en pensioeninformatie voor werkgevers en -nemers.

Pensioenfondsen, ook BPFV, proberen elk jaar de pensioenen te verhogen. Dit verhogen is nodig omdat elk jaar de prijzen hoger worden. Pensioenverhogingen staan ook wel bekend als indexatie en is in principe alleen mogelijk als de financiële positie van het fonds dit toelaat. De positie van BPFV is op dit moment niet goed. Het is zeker: BPFV hoeft de pensioenen nu niet te verlagen. De financiële situatie op 31 december 2020 was goed genoeg om een verlaging te voorkomen. Een verlaging van de pensioenen heeft voor het laatst plaatsgevonden in april 2014, toen zijn de pensioenen met 1,3% verlaagd. In april 2013 zijn de opgebouwde pensioenen verlaagd met 5,6%.

Als u met pensioen gaat ontvangt u AOW. Dit wordt door de overheid aan u betaald. Aanvullend op uw AOW ontvangt u, als u met pensioen gaat, het pensioen dat u heeft opgebouwd bij BPFV. Dit noemt men ook wel aanvullend pensioen. Extra aanvullend pensioen, dit is dus een extra bedrag bovenop uw AOW en de BPFV pensioenuitkering, kan nodig zijn. Het kan namelijk zijn dat u verwacht meer geld nodig te hebben. U kunt dan zelf sparen zodat u later meer geld te besteden hebt. Ook kunt u bijvoorbeeld een bepaalde verzekering afsluiten. Kijk voor meer informatie over dit soort verzekeringen op pensioenverzekeraars.nl.

Soorten pensioen
De pensioenregeling van dit pensioenfonds is inclusief:

 • Ouderdomspensioen
 • Partnerpensioen
 • Tijdelijk nabestaandenpensioen
 • Wezenpensioen

Dit fonds zorgt dus niet alleen voor de pensioenen van uzelf maar ook voor pensioenen voor uw (ex-)partner en kinderen. Wat het bedrijfstakpensioenfonds voor u en uw eventuele nabestaanden regelen, hangt af van het pensioenreglement dat voor u geldt.

Uitbetaling
Als u uw pensioen van dit pensioenfonds krijgt, dan ontvangt u iedere maand uw pensioen.  U ontvangt niet apart vakantiegeld, het vakantiegeld is meegenomen in de maandelijkse pensioenuitkeringen. U kunt de exacte betaaldata in de reacties onderaan deze pagina vinden.

Afkopen is bij dit pensioenfonds niet mogelijk. Klein pensioen kan wel afgekocht worden, dit kan als u minimaal 2 jaar uit dienst bent en het opgebouwde pensioen een klein pensioen is. Als u van sector, en dus van pensioenfonds, verandert, dan kunt u uw pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Dit overdragen van het (opgebouwde) pensioen noemt men waardeoverdracht.

Bouwt u bij dit fonds pensioen op of ontvangt u uw pensioen van dit pensioenfonds? Wat zijn uw ervaringen? Laat het ons weten wat u van uw pensioenfonds vindt door een reactie te plaatsen!

3 reacties op “Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Vlakglas, de Groothandel in Verf, het Glasbewerkings- en het Glazeniersbedrijf”

 1. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  De betaaldata van het BPFV zijn in 2021 als volgt:

  – Vrijdag 22 januari 2021
  – Donderdag 23 februari 2021
  – Donderdag 23 maart 2021
  – Vrijdag 23 april 2021
  – Vrijdag 21 mei 2021
  – Woensdag 23 juni 2021
  – Vrijdag 23 juli 2021
  – Maandag 23 augustus 2021
  – Donderdag 23 september 2021
  – Vrijdag 22 oktober 2021
  – Donderdag 23 november 2021
  – Maandag 20 december 2021

 2. Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

  De betaaldata van het BPFV zijn in 2020 als volgt:
  – donderdag 23 januari 2020
  – vrijdag 21 februari 2020
  – maandag 23 maart 2020
  – donderdag 23 april 2020
  – vrijdag 22 mei 2020
  – dinsdag 23 juni 2020
  – donderdag 23 juli 2020
  – vrijdag 21 augustus 2020
  – woensdag 23 september 2020
  – vrijdag 23 oktober 2020
  – maandag 23 november 2020
  – maandag 21 december 2020

 3. Jullie site is niet te snappen.
  Dus had ik graag het formulier geen personeel van jullie gehad.
  Wat al reeds jaren bij jullie bekend is, maar ik geloof dat jullie graag mensen tiranniseren met elk jaar weer het zelfde te vragen , worden jullie hier niet overspannen van, of hebben jullie niks te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.