Pensioenfonds Horeca & Catering

PH&C, de afkorting van Pensioenfonds Horeca & Catering, is het bedrijfstakpensioenfonds voor werknemers in de horeca en catering. Dat betekent dat werknemers in deze sector verplicht moeten deelnemen aan PH&C en bij dit fonds pensioen opbouwen.

Inflatie laat prijzen stijgen, dit betekent feitelijk dat je geld minder waard wordt. Dit is in principe geen probleem, zolang je te besteden geld ook stijgt. PH&C probeert om pensioenverhogingen door te voeren zolang de financiële positie van dit pensioenfonds het toelaat. Een pensioenverhoging zorgt er voor dat gepensioneerden hetzelfde te besteden hebben en niks hoeven in te leveren.  In april 2018 lag de dekkingsgraad van het horeca en catering pensioenfonds op 114% dat betekent dat het bedrijfspensioenfonds voldoende financiële middelen heeft om alle gepensioneerden van hun pensioen te voorzien. Let wel, de dekkingsgraad veranderd per maand, en behaalde percentages zeggen niks over de toekomst.

De pensioenregeling van PH&C omvat alleen het ouderdomspensioen. Een nabestaandenpensioen is niet bij de pensioenregeling inbegrepen. Als werkgever/werknemer kan je hier wel voor kiezen, dan wordt je extra verzekerd voor een nabestaandenpensioen. Dit brengt dan wel hogere kosten mee. Voor het standaard pensioen bij dit pensioenfonds betaalt u maandelijks 8,4% premie over de pensioengrondslag.

Opbouwfase

Schermafbeelding van de website van het bedrijfstakpensioenfonds voor de horeca en catering met gedetailleerde pensioeninformatie .

Als u pensioen opbouwt bij PH&C betaalt u samen met uw werkgever voor de opbouw van uw ouderdomspensioen. Uw werkgever houdt de premie in op je brutosalaris. Op je salarisstrook zie je hoeveel premie je betaalt. Je werkgever betaalt ook voor jouw pensioenopbouw. Hij betaalt net zoveel als jij. Als u uiteindelijk met pensioen gaat, betaalt dit pensioenfonds elke maand uw opgebouwde pensioen uit.

Het kan voorkomen dat u meer te besteden wilt hebben en dat u het opgebouwde pensioen (samen met de AOW) niet voldoende vindt. U kunt er dan voor kiezen om aanvullend pensioen op te bouwen. Dit kunt u niet bij het horeca en catering pensioenfonds regelen, maar dit kunt u wel zelf doen, buiten het pensioenfonds om. Zo kunt u bijvoorbeeld een kapitaalverzekering afsluiten. Meer informatie over kapitaalverzekeringen en andere verzekeringen vindt u op pensioenverzekeraars.nl.

Horecapensioen

Zoals hierboven beschreven is het ‘horecapensioen’ een pensioen dat erg standaard is. Het is eigenlijk alleen een ouderdomspensioen, en geen nabestaandenpensioen of werkeloosheidspensioen. De hoogte van het pensioen wordt bepaald op basis van het gemiddelde salaris dat de werknemer heeft verdiend tijdens zijn/haar loopbaan.  Indien de medewerker van sector wisselt, dan verandert hij/zij ook van bedrijfstakpensioenfonds.

Uitbetaling

PH&C maakt maandelijks uw pensioenuitkering over. Dit gebeurt rond de 23e van elke maand. De precieze datum hangt af van de dag, zo wordt er niet uitbetaald in het weekend en op feestdagen, en van uw bank. In de reacties hieronder kunt u de actuele betaaldata vinden. In mei ontvangt u als pensioengerechtigde geen vakantiegeld. Het vakantiegeld zit al elke maand in het pensioenbedrag verwerkt.

Mocht u bij dit pensioenfonds maar zeer kort pensioen hebben opgebouwd en als dit bedrag onder een bepaalde grens valt (de afkoopgrens) dan noemt men dit klein pensioen. Dit wordt in één keer uitbetaald door het pensioenfonds, u ontvangt dan geen maandelijkse uitkering. Indien u van baan wisselt en buiten de horeca- en cateringsector gaat werken, dan stopt de pensioenopbouw bij PH&C. U kunt er dan voor kiezen om het al opgebouwde pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.

Heeft u ervaring met bedrijfstakpensioenfonds PH&C? Heeft u bij dit fonds pensioen opgebouwd? Plaats een reactie en deel uw positieve/negatieve ervaringen met ons!

2 gedachten over “Pensioenfonds Horeca & Catering”

 1. De betaaldata van het Horeca Pensioen zijn de volgende in 2019:

  -woensdag 23 januari 2019
  -vrijdag 22 februari 2019
  -vrijdag 22 maart 2019
  -dinsdag 23 april 2019
  -donderdag 23 mei 2019
  -vrijdag 21 juni 2019
  -dinsdag 23 juli 2019
  -vrijdag 23 augustus 2019
  -maandag 23 september 2019
  -woensdag 23 oktober 2019
  -vrijdag 22 november 2019
  -vrijdag 20 december 2019

 2. In 2018 worden op de volgende data de pensioenuitkeringen uitbetaald:

  -Dinsdag 23 januari 2018
  -Vrijdag 23 februari 2018
  -Vrijdag 23 maart 2018
  -Maandag 23 april 2018
  -Woensdag 23 mei 2018
  -Vrijdag 22 juni 2018
  -Maandag 23 juli 2018
  -Donderdag 23 augustus 2018
  -Vrijdag 21 september 2018
  -Dinsdag 23 oktober 2018
  -Vrijdag 23 november 2018
  -Donderdag 20 december 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.